IZBORNIK ZADOVOLJAN

Rukometašice saznale suparnice za EP 2012.

27.04.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice borit će se za plasman na Europsko prvenstvo 2012 u Nizozemskoj u skupini 6 kvalifikacija u kojoj su još nositelj Danska, Slovačka i Italija, a dvije prvoplasirane ekipe idu na završni turnir

Ždrijeb u nizozemskom gradu Leeku donio je Hrvaticama skupinu kojoj su velike favoritkinje Dankinje, četvrte s nedavnog EP-a koje se održalo upravo u Danskoj. Hrvatske rukometašice su tada izgubile od domaćina s 31:19.

'Priželjkivao sam nekog iz drugog kruga s EP, Rusiju, Rumunjsku ili Dansku i eto ispunila mi se želja. Posebno jer su Dankinje u našoj utakmici imale i vjetar u leđa od sudaca pa ćemo vidjeti sada kako će to biti na našem terenu. U dvije utakmice dobit ćemo pravi omjer vrijednosti. Znamo da je Danska liga najbolja, ali nisu uzele medalju na svom EP i mislim da i to nešto govori. Mi smo prije par dana pobijedili Švedsku doma, to je slični stil rukometa i mislim da možemo pobijediti i Dansku', kazao je izbornik Vladimir Canjuga, koji se osvrnuo i na ostale protivnice.

'Sa Slovakinjama i Talijankama mislim da ne bismo trebali imati problema u gostujućim utakmicama, a naše domaće pobjede se podrazumijevaju. Skupina je po mjeri i očekujem siguran plasman na EP. No do početka kvalifikacija ima još dosta vremena, sve naše misli sada su usmjerene na utakmice sa Srbijom i ukoliko njih prođemo, bit će puno lakše igrati i te kvalifikacije', zadovoljan ždrijebom bio je izbornik Vladimir Canjuga.

Nastup na EP koje će se od 2. do 16. prosinca 2012. odigrati u Nizozemskoj, uz domaćina i europskog prvaka Norvešku, izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE:
1. Njemačka, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan
2. Rumunjska, Srbija, Portugal, pobjednik pretkvalifikacija
3. Rusija, Crna Gora, Poljska, drugoplasirani pretkvalifikacije
4. Francuska, Makedonija, Turska, Litva
5. Švedska, Austrija, Slovenija, Češka
6. Danska, Hrvatska, Slovačka, Italija
7. Španjolska, Ukrajina, Island, Švicarska

PRETKVALIFIKACIJE
Velika Britanija, Finska, Grčka, Izrael