ždrijeb je u utorak

Rukometašice Podravka Vegete upisale prvi poraz u skupini nakon što su osigurale četvrtfinale EHF kupa

09.02.2020 u 19:55

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg, 6. kola B skupine EHF kupa rukometašice Podravka Vegete su u Koprivnici izgubile od Kopenhagena s 29:32 (13:18) upisavši prvi poraz u skupini

U susretu posljednjeg, 6. kola B skupine EHF kupa rukometašice Podravka Vegete su u Koprivnici izgubile od Kopenhagena s 29:32 (13:18) upisavši prvi poraz u skupini.

Podravka je i prije ove utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale, dok je danski sastav bio bez izgleda za prolaz. Međutim, trener koprivničkog sastava Zlatko Saračević je želio da njegove djevojke zaključe natjecanje u skupini bez poraza. Ali se njegova želja nije ispunila.

Dankinje su već u prvom poluvremenu imale sedam golova viška (18:11), a Podravka je do kraja uspjela tek ublažiti poraz.

U redovima hrvatskih prvakinja najefikasnije su bile Korina Karlovčan s pet golova, Aneja Beganović, Selena Milošević i Lamprini Tsakalou s po četiri gola, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Mia Rej Bidstrup sa sedam i Louise Fons sa šest golova.

U drugom susretu iz skupine Siofok je pobijedio Maguru Cisnadie s 34-22 osvojivši prvo mjesto u skupini. Hrvatska rukometašica Andrea Kobetić je predvodila mađarski sastav sa šest golova, dok je Katarina Ježić zabila tri gola.

Ždrijeb parova četvrtfinala bit će u utorak, 11. veljače u Beču, a Podravka može igrati s Herningom, Odenseom ili Thüringerom.

Prve utakmice četvrtfinala su 29. veljače i 1. ožujka, a uzvrati su tjedan dana kasnije.