slavile u poreču

Rukometašice Lokomotive svladale Podravku i osvajanjem hrvatskog Kupa utješile se za izgubljeno finale EHF Euro kupa

16.05.2021 u 20:00

Bionic
Reading

Rukometašice Lokomotive pobjednice su hrvatskog Kupa nakon što su u finalu u porečkoj dvorani Žatika pobijedile Podravku Vegetu sa 27:23 (13:10) osvojivši šesti put ovo natjecanje.

Odabranice Nenada Šoštarića posve su zasluženo slavile protiv hrvatskih prvakinja.

Na otvaranju susreta gledali smo izjednačenu igru, a prva se odvojila Podravka koja je povela 5:3. Lokomotiva je uzvratila serijom 4:0 za vodstvo 7:5, no u 28. minuti Podravka je izjednačila na 8:8.

U završnici prvog dijela zagrebački sastav je zaigrao daleko bolje i Lokomotiva je na odmor otišla s tri gola prednosti (13:10).

Na otvaranju drugog dijela 'lokosice' prvi put dolaze do +4 (14:10), a u 45. minuti i do pet pogodaka viška (19:14). Na ulazu u posljednjih deset minuta Lokomotiva je povela i sa šest razlike (23:17). Podravka se približila na tri gola minusa (22:25), ali više od toga nije išlo. Na koncu je Lokomotiva pobijedila sa 27:23.

Lokomotivu su do pobjede predvodili Dora Kalaus sa šest, te Kristina Prkačin i Larissa Kalaus sa po pet golova, dok je sjajna Lucija Bešen sakupila 16 obrana.

Kod Podravka Vegete najbolje su bile Lamprini Tsakalou s devet, ejana Milosavljević sa šest, te Aneja Beganović s pet pogodaka.

Lokomotivi je to bilo 17. finale i šesti naslov, dok je Podravka ostala na 23. titule.

Samo su dva kluba u Hrvatskoj osvajala Kup - Podravka Vegeta 23. puta i Lokomotiva kojoj je to uspjelo šest puta.

Još devet klubova bilo je u finalu - TVIN Virovitica tri puta, Trešnjevka, Sesvete i Zamet po dva puta, te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jednom.