EUROPSKA LIGA

Rukometašice Lokomotive stale nakon 35 minuta i priči je bio kraj

06.01.2024 u 18:26

Bionic
Reading

Rukometašice zagrebačke Lokomotive doživjele su uvjerljiv poraz u utakmici 1. kola skupine B Europske lige odigranoj u subotu u dvorani Sutinska vrela, gdje je njemački Thüringen slavio s 28:21 (13-13).

Kristina Dramac je s pet pogodaka bila najefikasnija igračica domaće ekipe, a po četiri gola postigle su Ana Malec i Kristina Prkačin.

U pobjedničkoj ekipi najbolje su bile Kathrin Pichlmeier i Johanna Reichert sa po sedam pogodaka.

Lokomotiva je odlično otvorila utakmicu i nakon pet minuta su izabranice Vedrana Krkača vodile 4:1. No, Njemice su već tri minute poslije došle do izjednačenja. Lokosice su imale napadačke serije pa su novoj opet došle do tri gola prednosti (8:5), da bi na polovici prvog dijela Njemice ponovno izjednačile (9:9).

Opet je uslijedila serija hrvatskih prvakinja od tri pogotka za 12:9 u 20. minuti. No, tu je Lokomotiva polako počela gubiti korak.

Na poluvremenu je bilo 13:13, a rezultatska ravnoteža je potrajala još pet minuta u drugom poluvremenu. Tad su gošće kod rezultata 15:15 postigle pet pogodaka zaredom i stekle prednost koja je bila nedostižna za Lokomotivu.

Uz ove dvije ekipe su u skupini B još rumunjska Dunarea i francuski Chambray, koji će utakmicu 1. kola odigrati u nedjelju. Tad će prvu utakmicu u skupini A odigrati i drugi hrvatski predstavnik, koprivnička Podravka Vegeta, koja će gostovati kod mađarskog Praktikera (18 sati).

Lokomotiva će za tjedan dana, 13. siječnja (18 sati), u utakmici 2. kola gostovati kod francuskog Chambraya.