LIGA PRVAKA

Rukometaši Zagreba zamalo priredili senzaciju; početak je bio savršen, ali...

03.11.2018 u 19:33

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreb poraženi su u sklopu 6. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Nantesu 23:20(10:11)

Kod istoimenog protivnika hrvatski rukometni prvaci odigrali su dobru utakmicu, pružili čvrst otpor aktualnim finalistima najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu te na kraju bili poraženi. Premda treba čestitati domaćinu na osvojena dva boda, ostaje žal i dojam da su igrači trenera Lina Červara svojom izvedbom zaslužili makar bod na jednom od najtežih gostovanja, piše službena stranica kluba.

Nakon 30 fantastičnih minuta Zagrebaša u sportskoj dvorani Palais des Sports de Beaulieu hrvatski predstavnik mogao je tek žaliti što na predah nije otišao i s većim vodstvom od 11:10.

Nantes, kao jedna od ekipa koja postiže najviše golova u Europi, uspio je zabiti prvi gol u 8. minuti (Nyokas), a drugi tek u 18. minuti (Claire). Gosti su imali u tim trenucima 6:1, ali nisu izdržali u takvom ritmu i prednost se istopila na tek +1.

  • +5
RK Zagreb - PSG, 3. kolo rukometne Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

No u drugom dijelu nošeni sjajnom publikom i s nekoliko odličnih obrana nominalno drugog vratara Sifferta domaći rukometaši preokrenuli su rezultat već u uvodnim minutama nastavka. Nantes je bio u vodstvu sve do 50. minute kada je poravnao Mandić na 17:17.

Nažalost, u 55. minuti junak domaće ekipe Arnaud Siffert obranio je sedmerac i Božić Pavletiću (prije toga i dva puta Horvatu), te je uskoro Nates pobjegao na 21:18, a tu prednost i zadržao do konačnih 23:20.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat sa šest pogodaka, odnosno Damir Bičanić i Arber Qerimi svaki s po tri gola. Ipak, prvo ime kod našeg prvaka bio je odlični Urh Kastelic s 14 obrana.

Kod domaćina svakako valja pohvaliti izvedbe veterana Kirila Lazarova s pet pogodaka, dok su po četiri dodali Nicolas Claire i Julian Emonet. Junak pobjede domaćina bio je vratar Arnaud Siffert s devet obrana.

  • +29
RK Zagreb - Pick Szeged, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U preostalim susretima 6. kola skupine B u nedjelju se sastaju PSG - Pick Szeged, Celje Pivovarna Laško - Motor Zaporožje, te Flensburg - Skjern.

Na ljestvici vode PSG i Pick Szeged sa po 10 bodova, Nantes ima 6, Skjern 5, Flensburg 4, PPD Zagreb 3 boda, a Celje i Motor Zaporožje po 2 boda.

U sljedećem kolu, 10. studenoga, PPD Zagreb dočekuje Celje Pivovarnu Laško.

HBC Nantes: Dumoulin 3 obrane, Siffert 9 obrana; Lagarde 1, Delecroix, Faluvegi, Guillo, Nyokas 3, Claire 4, Auffret, Pechmalbec 2, Tournat 3, Feliho 1, Emonet 4, Lazarov 4, Balaguer, Damatrin

PPD Zagreb: Ristanović, Kastelic 14 obrana; Vistorop, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 1, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 6, Potočnik, Ravnić, Qerimi 3, Mandić 2, Hrstić, Bičanić 3, Vekić