NOVI TROFEJ

Rukometaši Zagreba očekivano osvojili Kup

18.05.2014 u 22:57

Bionic
Reading

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb osvojili su 21. Kup Hrvatske nakon što su u finalnom susretu u Umagu pobijedili momčad Dubrave 39-31 (19-11).

Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, a sve je bilo jasno već nakon deset minuta i vodstva 8-0 za Zagreb. Prvi pogodak Dubrava je postigla u 11. minuti igre. U 16. minuti hrvatski prvak je imao i 10 golova viška (12-2). Do konca prvog dijela 'veprovi' su uspjeli smanjiti na osam golova zaostatka (19-11). U drugom poluvremenu igralo se u 'revijalnom tonu', a igrači Dubrave mogu biti zadovoljni što taj dio igre nisu izgubili već je završio rezultatom 20-20. Za Dubravu, koju vodi Hrvoje Horvat već je ulazak u finale i pobjeda protiv Nexea u polufinalu bila pravi podvig.

U redovima CO Zagreba najbolji strijelac bio je Mario Vuglač sa šest pogodaka, dok je vratarski tandem Stevanović-Ivić sakupio devet obrana. Kod Dubrave najefikasniji je bio Ivan Dumenčić sa sedam zgoditaka, dok su na vratnicama Tin Badžek i Domagoj Grahovac zajedno skupili pet obrana.