PROTIVNIK PO MJERI

Rukometaši Zagreba kreću u novu europsku avanturu u Ligi prvaka: Vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata

12.09.2022 u 17:30

Bionic
Reading

Ivica Obrvan, trener rukometaša PPD Zagreb, najavio je utakmicu EHF Lige prvaka protiv danskog GOG Gudmea koja se igra u srijedu, u Zagrebu od 20.45 sati

U zagrebačku Arenu dolaze aktualni danski prvaci, ali unatoč kvalitetnom suparniku u hrvatskom klubu misle kako mogu europsku premijeru začiniti pobjedom.

'Sezonu otvaramo protiv prvaka Danske. Riječ je o izuzetno jakoj ligi, a naš suparnik je u završnici prošle sezone pobijedio super jaki Aalborg. S druge strane, mislim da to je momčad koja pruža mogućnost mojim momcima da napravimo pozitivan rezultat. Moramo dati sve od sebe, svoje atribute pokazati u najboljem mogućem svjetlu', rekao je u najavi za taj susret Lige prvaka trener PPD Zagreb Ivica Obrvan te dodao:

'Pripreme za taj susret još uvijek traju, što kroz trening, što kroz video analizu. Ovo je momčad koja nema iskustva igranja u Ligi prvaka i koja se djelomično i promijenila u odnosu na lani. Vidimo svoju šansu i vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata. Eventualna pobjeda ili bod značili bi nam jako puno u pitanju samopouzdanja pred nastavak Lige prvaka i razmišljamo isključivo u tom pravcu'

Novi kapetan PPD Zagreb je Jakov Gojun koji je na sličnom tragu razmišljanja kao i njegov trener.

'GOG je suparnik po mjeri, ali i za oprez. Ako pogledamo rezultate od prošle godine oni su vrlo zanimljivi. Mi, primjerice, s Aalborgom nismo imali šanse, a oni su ih pobijedili. S druge strane, oni nisu imali šanse s Našicama, a mi smo pobijedili Nexe. Mislim da nam je ovo utakmica po mjeri za otvaranje sezone i velika nam je želja uzeti ta prva dva boda. Što se tiče njihovog stila igre on je tipično skandinavski s puno trke, a to znači da se i mi moramo brzo vraćati. Opet, što se nas samih tiče mislim da se možemo nositi sa svima ako smo fokusirani, u prvom redu na obranu. To smo pokazali protiv Veszprema, kao i lani protiv Kiela, Montpellierea ili Szegeda. Bilo bi lijepo da se Arena napuni', poručio je Gojun prije ogleda protiv Danaca.