PREDNOST PRED UZVRAT

Rukavina glavom slomio Šerif za tešku pobjedu Dinama!

30.07.2013 u 22:41

  • +10

Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo - Šerif

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobijedili su moldavski Šerif iz Tiraspola u prvoj utakmici trećeg pretkola nogometne Lige prvaka rezultatom 1:0

Dinamo je naišao na prvi ozbiljan otpor ove sezone u Ligi prvaka. Modri su jedva uspjeli slomiti svoje stare znance iz Moldavije. Iako je domaća momčad imala pregršt čistih prilika na Maksimiru, Šerif je primio tek jedan pogodak i ima relativno aktivan rezultat pred uzvrat, no morat će odigrati znatno bolju utakmicu ako želi izbaciti Dinamo iz Lige prvaka.

Jurčićeva momčad dominirala je od prve do posljednje minute. Prvu veliku priliku promašio je Soudani u 17. minuti koji je za koji centimetar zakasnio na drugoj stativi nakon ubacivanja Husejinovića. Alžirac je zatim u dva navrata promiješao obranu gostiju, no njegove asistencije nisu pronašle suigrače. Do kraja prvog dijela još je Fernandes imao solo akciju koja je završila oštrim startom Samardžića u kaznenom prostoru, no sudac je pokazao da je start bio na loptu.

U drugom dijelu Dinamo je odmah postigao pogodak. Nakon udarca Husejinovića Soudani je u mrežu pospremio odbijenu loptu, ali iz zaleđa. Uslijedilo je još nekoliko opasnih udaraca domaćih, no zatim i velika šansa gostiju. Ricardinho je ostao sam i pucao glavom iz blizine, no Zelenika je izvadio loptu ispod grede.

U završnoj fazi utakmice veliku priliku propustio je Junior Fernandes, koji je u 75. minuti izašao sam pred Tomića, pucao u suprotni kut, ali lopta je otišla pokraj vratnice. U 87. minuti Rukavina je ostao sam, pucao glavom i promašio. Dvije minute kasnije isti igrač ponovo je pucao glavom, ali ovaj je put pogodio, za veliku prednost Dinama.

U sudačkoj nadoknadi dvoboja bilo je vatreno. Kramarić je mogao povećati prednost, ali udarac mu je iz blizine otišao malo iznad gola. Zatim je Zelenika morao spašavati mrežu Dinama i dvoboj je na kraju završio 1:0.

Susret je obilježio i navijački incident. Bez obzira na kaznu UEFA-e i upozorenja iz kluba, Bad Blue Boysi su nastavili sa svojim standardnim skandiranjem 'Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje!'. Nisu stali nakon nekoliko upozorenja pa je policija ispraznila sjevernu tribinu.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Dinamo - Šerif 1:0 (Rukavina 89)