DOVEDEN 'KAPITALAC'

Rudež u Ciboni: Nisam došao zbog reprezentacije

06.07.2011 u 18:12

Bionic
Reading

Nakon što je dogovoren dolazak Gorana Sutona, pod toranj je doveden Damjan Rudež. Dogovor o produljenju s Cedevitom zapeo je na financijama, vukovi nisu dugo čekali da ojačaju svoj čopor, a Joke Vranković tako je dobio još jednog reprezentativca pod izravnu pasku

'Nisam za Cibonu potpisao da bih lakše izborio mjesto u reprezentaciji, na to nisam računao', rekao je Rudež na predstavljanju.

Iako živi na samo nekoliko minuta hoda od Draženova doma, 25-godišnj krilni igrač dosad ga je stalno zaobilazio. Bio je u Zrinjevcu, Oostendeu, Splitu, Olimpiji te u Podsusedu.

'Cijelo sam djetinjstvo proveo na utakmicama Cibone i, evo, iz četvrtog pokušaja došao tu'.

Prije godinu dana, na takvo što ne bi ni u ludilu pomislio. Cibona danas pliva uzvodno, još nije stigla na vrh slapa, no ne brine.

'Sviđa mi se novi projekt Cibone, iako je dolazak možda i rizik, vjerujem da sam napravio odličan potez', istaknuo je Rudež i priznao:

'I ja sam vjerovao da ću ostati u Cedeviti, no nismo se našli'.

S bivšim je klubom igrao u završnici Eurokupa, s novim će u kvalifikacije za Euroligu, dobivene na kartu tradicije.

'Bez obzira na sve probleme, Cibona je i dalje najveći hrvatski klub', zaključio je Rudež, a osim njegova transfera, s Cedevitom je još prije dogovoren transfer Hrvoja Kovačevića.

Direktor Antunović potvrdio je kako je to kraj priče s domaćim košarkašima te najavio da se klub okreće strancima.