atp beč

Rubljov postao tenisač s najviše osvojenih turnira ove godine; Talijanu koji je ponizio Đokovića nije dopustio da uzme ni set

01.11.2020 u 19:22

Bionic
Reading

Ruski tenisač Andrej Rubljov pobjednik je ATP turnira u Beču, on je u finalu svladao Talijana Lorenza Sonega sa 6:4, 6:4.

Za 23-godišnjeg Rubljova ovo je sedmi ATP naslov u karijeri, a već peti u ovoj godini. Tri od tih pet naslova osvojio je nakon nastavka sezone u kolovozu, a do ovoga u Beču je stigao bez izgubljenog servisa i seta.

Sonegu (25) je ovo bio drugi nastup u ATP finalu u karijeri, nakon osvajanja Antalye prošle godine, a do njega je došao kao sretni gubitnik.

Inače, ako već nije stigao do slavlja, talijan se može pohvaliti da je pri par dana stigao do senzacionalne pobjede protiv Novaka Đokovića, nanijevši prvom tenisaču svijeta najteži poraz u karijeri. jer bilo je 6:2, 6:1.

Osvajanjem naslova na ATP turniru u Beču ruski tenisač Andrej Rubljov (23) po prvi je put u karijeri osigurao nastup na 'mastersu' koji bi se ove godine trebao održati u Londonu od 15. do 22. studenoga.

Rubljov se svojim petim osvojenim turnirom ove godine pridružio Srbinu Novaku Đokoviću, Španjolcu Rafaelu Nadalu, Austrijancu Dominicu Thiemu, Grku Stefanosu Tsitsipasu, Rusu Danilu Medvedevu i Nijemcu Alexanderu Zverevu kao sedmi siguran sudionik 'mastersa'.

Posljednji osmi putnik u London bit će poznat nakon turnira iz serije "masters 1000" koji će se igrati sljedećeg tjedna u Parizu, a u najboljoj poziciji trenutačno je Argentinac Diego Schwartzman.