'BIO SAM ZABRINUT!'

Rosberga mučila samo jedna stvar na putu do pobjede

20.07.2014 u 17:15

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Njemačke

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Nico Rosberg priznaje da ga je brinuo potencijalni izlazak sigurnosnog automobila, no direktor utrke u Njemačkoj spasio ga je svih briga…

Njemački 29-godišnji vozač stigao je do novom uvjerljivog trijumfa, prvi put u karijeri na domaćem terenu u Hockenheimu. Vodio je od prvog do posljednjeg kruga, a jedini trenutak u kojem se činilo da bi njegova dominacija mogla biti ugrožena bio je ostanak bolida Adriana Sutila na stazi nakon izlijetanja, koji je mogao u završnici trke izazvati izlazak sigurnosnog automobila.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Takav scenario išao bi na ruku Hamiltonu na svježim gumama, ali vodstvo utrke odlučilo se na uklanjanje bolida pod žutim zastavama, bez prekida utrkivanja.

'Definitivno sam se zabrinuo kad sam vidio Sutilov bolid na stazi, jer sam bio siguran da će izaći sigurnosni automobil. To bi mi znatno otežalo posao na kraju,' priznaje Nico Rosberg koji se na pobjedničkom postolju zahvalio navijačima i poželio im da ovu pobjedu proslave kao nastavak njemačke dominacije, koja se kulminirala osvajanjem nogometnog SP-a prošle nedjelje. Slab otpor Williamsa na stazi ga je prilično iznenadio.

'Bili su nam blizu u kvalifikacijama i nisam očekivao da ćemo imati tako veliku prednost. Ovo ću definitivno večeras proslaviti! Jedva čekam utrku u Mađarskoj s ovakvim bolidom. Jako sam zahvalan Mercedesu,' zaključio je vodeći čovjek u poretku vozača.


Velika nagrada Njemačke, rezultati

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +20.7 s
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.5 s
4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +44.0 s
5. Fernando Alonso (Ferrari) +52.4 s
6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +52.5 s
7. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +64.1 s
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +84.7 s
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1 krug
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1 krug

Redoslijed vozača

1. Rosberg 190
2. Hamilton 176
3. Ricciardo 106
4. Alonso 97
5. Bottas 91

Redoslijed konstruktora

1. Mercedes 366
2. Red Bull Racing 188
3. Williams 121
4. Ferrari 116
5. Force India 98