EVERTON PA UNITED

Rooney: Uvijek je poseban gušt srušiti Liverpool

11.02.2012 u 19:16

Bionic
Reading

Dvostruki strijelac za Manchester United u derbi pobjedi nad Liverpoolom od 2-1 Wayne Rooney, poručio je i navijačima bivšeg kluba Evertona da uživaju u ovoj pobjedi

Nakon susreta na Old Traffordu, Rooney je kao nekadašnji igrač Evertona konstatirao da uvijek posebno uživa u pobjedama nad Liverpoolom.

'Sjajno je zabiti i osvojiti tri boda u svakoj utakmici, ali posebno je ipak srušiti Liverpool. Siguran sam da će i navijači Evertona večeras slaviti', izjavio je Rooney neposredno nakon susreta.

Ipak, napadač Manchester Uniteda odbio je detaljnije komentirati situaciju između Suareza i Evre na početku ogleda kada je urugvajski napadač Liverpoola odbio pružiti ruku kapetanu Uniteda.

'Mi smo profesionalci posvećeni isključivo nastupima na terenu, a ovo što se dogodilo tiče se samo njih dvojice', kratko je rekao Rooney.

Potez Suareza dodatno je 'zapalio' atmosferu na tribinama, međutim, menadžer gostiju Kenny Dalglish smatra da njegov igrač nije kriv za povećane tenzije.

'Mislim da svi pretjeruju optužujući Suareza za bilo što, što se danas dogodilo. Uostalom, po mom mišljenju, navijači su se ponašali sasvim pristojno, a ostavimo probleme između Suareza i Evre njima dvojici', izjavio je Dalglish.

Na početku nastavka Rooney je 'otvorio' Reinu
A drugi mu je zabio već dvije minute poslije

Engleska 1. liga, 25. kolo
Manchester United 2 1 Liverpool
Strijelci
1:0 W. Rooney (47') 2:0 W. Rooney (50')
2:1 L. Suárez (80')
Sastavi
D. De Gea
R. Ferdinand
J. Evans
P. Evra
Rafael
M. Carrick
P. Scholes
R. Giggs
A. Luis Valencia
W. Rooney
D. Welbeck
J. Reina
D. Agger
M. Skrtel
S. Diaz Jose Enrique
G. Johnson
S. Gerrard
J. Henderson
J. Spearing (61' A. Carroll)
S. Downing (61' C. Bellamy)
D. Kuyt (75' C. Adam)
L. Suárez
Žuti kartoni
M. Carrick 80'
S. Downing 45'