ODBIO 'C' NA DRESU

Ronaldova bahatost košta i njega i Real

16.07.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Dugo bi se moralo vagati da bi se došlo do zaključka je li kod Cristiana Ronalda veći nogometni talent ili napuhani ego. Real je u njemu prepoznao marketinško božanstvo, no Portugalac im itekako otežava posao

Niti 200.000 eura plaće neto, niti 50 posto utrška od prodanih dresova nije zalizanom krilnom napadaču dovoljno da se osjeti zadovoljnim i prepusti marketinškim stručnjacima da obavljaju svoj posao.

Realovi ljudi željeli su da na novom dresu ispred Ronaldova prezimena stoji i kratica imena, no ovaj je to odbio. Tako je svom klubu (a i sebi) izbio lijepu svotu iz džepa, jer do prije dvije godine broj devet u Realu nosila je brazilska legenda istog prezimena. Iako dres 'kraljevskog kluba' danas ne izgleda isto kao tada (promijenio se glavni sponzor), sasvim je izvjesno da će dijelu vlasnika dresa brazilskog majstora sličnost biti sasvim zadovoljavajuća i da neće kupovati nove, gotovo identične majice, čija je cijena paprenih 85 eura.

Ne može se sa sigurnošću utvrditi zbog čega je došlo do tog sukoba, ali naznake postoje. Najvjerojatnije se Ronaldo inati jer je razapet između osobnog sponzora Nikea i klupskog Adidasa, a nije za odbaciti niti mogućnost da je zaključio kako je on najpopularniji Ronaldo na svijetu i da je dodavanje slova 'C' shvatio kao potpuno nepotrebno.

Sve u svemu, te stvari neupitno miču fokus sa samog nogometa, a ostaje vidjeti hoće li se to osjetiti na terenu.