PORUKA DUNGI

Ronaldov novi cilj: Hoću natrag u Selecao

18.09.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Napadač koji je tijekom devedesetih oduševljavao gledatelje u Europi i navijače diljem svijeta, Brazilac Ronaldo vraća se nakon ozljede ruke i planira svoj povratak u brazilsku reprezentaciju

Ronaldo, koji trenutačno kruh zarađuje u Corinthiansu, dva je mjeseca bio izvan travnjaka, a vratiti bi se mogao već ovoga vikenda. U prvih devet nastupa u ligi zabio je šest golova i ta statistika je dokaz da njegove riječi nisu pucanj u prazno.

'Ruka me više ne boli i jedva čekam povratak na teren kako bih se mogao dokazati izborniku Dungi. Naporno radim kako bi nadoknadio izgubljeno vrijeme i sada se posvećujem svom velikom cilju, povratku u nacionalnu reprezentaciju.'

Brazil je već osigurao nastup na SP-u u Južnoj Africi, a Ronaldo je dokazao da mu na najvećim pozornicama nema ravnog. Najefikasniji je igrač Svjetskih prvenstava svih vremena sa 15 postignutih golova i jedini uz Jürgena Klinsmanna koji je na tri različita turnira zabio barem po tri gola. Ako dobije priliku, nikakvo čudo ne bi bilo da se osami na vrhu i u toj vječnoj kategoriji.

Za Brazil je debitirao 1994. i u 97 nastupa upisao 62 pogotka. Prema kriteriju nastupa peti je Brazilac svih vremena, a efikasniji od njega još su samo Romario sa 71 i Pele sa 77 golova. Posljednji nastup upisao je na SP-u u Njemačkoj 2006. Tada je na kormilo Selecaa došao Dunga i Ronaldo više nikada nije dobio poziv.