a onda se dokazao u realu

Ronaldo u iskrenom istupu otkrio najveću Barceloninu grešku: Potpisao sam ugovor, želio sam ostati...

12.02.2020 u 07:00

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, Brazilac Ronaldo Nazario de Lima, svojevremeno je bio i igrač Barcelone. No, u dresu katalonskog kluba zadržao se tek samo jednu sezonu

Na spomen Ronalda, današnje generacije pomisle na Portugalca Cristiana, no onim nešto starijim ljubiteljima nogometa dovoljno je samo reći 'pravi Ronaldo' i znat će da je riječ o Brazilcu Ronaldu Nazariju de Limi.

Bio je ovaj Brazilac napadač Barcelone i Reala, ali i oba milanska kluba, Intera i Milana, a karijeru je zaključio u Corinthiansu.

Tijekom karijere osvojio je dva naslova svjetskog prvaka, 1994. i 2002. godine, tri je puta bio najbolji nogometaš svijeta, dok je od europskih trofeja osvojio samo Kup pobjednika kupova te Kup UEFA.

Ipak, njegova startna brzina i driblinzi, svim su ljubiteljima nogometa ostali u sjećanju. A sigurni smo da i u Barceloni još uvijek žale zbog svog velikog propusta.

Naime, nakon što je po odlasku iz PSV-a stigao na Nou Camp, imao je želju i dalje igrati u dresu katalonskog kuba.

'Na kraju te sezone, 1997. potpisao sam novi ugovor s Barcelonom i potom otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije, nazvali su me iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu nastaviti igrati pod uvjetima koji su bili u ugovoru. Želio sam ostati, ali kako me klub nije poštovao i nije bio svjestan koliko vrijedim, stvari nisu više bile u mojim rukama. Uopće nisam razmišljao o odlasku. Čak suprotno, moja je želja bila ostati, ali u klubu su odlučili drugačije', otkrio je Ronaldo.

Tog ljeta otišao je u milanski Inter, gdje je igrao pet sezona, te je u 68 utakmica zabio 49 golova.

Bila je to odlična preporuka za transfer u madridski Real, gdje je s Luisom Figom i Zinedineom Zidaneom bio dio čuvenih 'Galacticosa', potom je s Brazilom osvojio i drugi naslov svjetskog prvaka, a Barceloninim čelnicima dokazao kakvu su grešku napravili. Da ne kažemo - glupost.