A IRINA 'HLADNA'

Ronaldo se počastio - 45 tisuća dolara za 'seks-mašinu'

22.10.2013 u 10:14

Bionic
Reading

Ponajbolji nogometaš današnjice, Cristiano Ronaldo, radi apsolutno sve što je potrebno kako bi bio maksimalno spreman za svaku utakmicu, pa čak i za svaki trening

Stoga je igrač madridskog Reala odlučio kupiti vlastitu krioterapijsku komoru, koju je dosada koristio samo u luksuznoj teretani blizu svog doba u predgrađu Madrida.

Krioterapijska komora je 'kutija' koja se hladi tekućim dušikom, a koristi se u medicini kako bi se brže regenirirala tijela sportaša, jer smanjuje posljedice upale mišića i otpušta endorfine, prirodnu supstancu koju tijelo izlučuje kada se bori protiv boli, posebno u slučajevima trauma, kao što je iznenadno smrzavanje u krioterapijskoj komori. Temperatura se u komori spušta do gotovo -200 stupnjeva celzijusa, a sportaši unutar iste provode dvije do tri minute.

Zanimljivo, neki stručnjaci tvrde da je boravak u ovoj komori užitak koji se može usporediti i sa seksom, zbog spomenutog otpuštanja endorfina. Ova 'seks-mašina', kako su je nakon toga nazvali neki mediji, koštat će portugalskog nogometaša oko 45 tisuća dolara, te redovito servisiranje od strane ovlaštene osobe.