SLIJEDI ZLATNA LOPTA

Ronaldo Messiju odnio prvu veliku nagradu

02.12.2013 u 17:18

Bionic
Reading

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo primio je u ponedjeljak nagradu za najboljeg igrača španjolske Primere u 2013. godini u izboru lista Marca, dok je Lionelu Messiju pripao trofej 'Pichichi' za najboljeg strijelca prvenstva

Mjesec dana prije konačne odluke o najboljem nogometašu svijeta, koju će FIFA objaviti početkom sljedeće godine, Portugalac Ronaldo je i drugu sezonu zaredom proglašen za igrača godine u Španjolskoj, a trofej mu je uručio predsjednik žirija legendarni Alfredo Di Stefano.

'Trenutno uživam u uspjesima s Realom i reprezentacijom Portugala, a možda će ovo razdoblje biti najbolje u mojoj karijeri,' kazao je na svečanosti Ronaldo, koji je u ovoj sezoni zabio čak 17 pogodaka u Primeri i osam u Ligi prvaka.

Svi pogoci Ronalda u prošloj sezoni na jednom mjestu


Messi u svojoj riznici ima tri naslova najboljeg igrača Primere (2009, 2010, 2011), no Marcin žiri ga je svrstao na drugo mjesto iza Ronalda. Argentinac se morao utješiti s trećim naslovom najboljeg strijelca jer je u sezoni 2012-2013 postigao 46 zgoditaka u 32 utakmice.

Ronaldo, Messi i Francuz Franck Ribéry kandidati su naslov najboljega nogometaša godine, a 9. siječnja FIFA će objaviti ime laureata.

Od ostalih nagrada Marce, za najboljega trenera izabran je sad već bivši šef stručnog stožera Barcelone Tito Vilanova, dok je vratar Atletico Madrida Belgijanac Thibaut Courtois ponio titulu najboljeg čuvara mreže jer je u sezoni primio samo 31 zgoditak.