NAJVEĆI MISTERIJ

Ronaldo jedva preživio noć prije finala

28.05.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Nakon što je izbacila briljantnu Nizozemsku u polufinalu, reprezentacija Brazila išla je 1998. u Parizu na svoj peti naslov prvaka svijeta. Ipak, golemi problemi tada najboljeg igrača svijeta uništili su im snove

Kada je 72 minute uoči tog finala došao popis igrača, novinari su bili uvjereni da je u pitanju greška. Ronaldo je bio na klupi! Krenula je uzbuna, a kada je 20 minuta kasnije došao novi popis s Ronaldom u početnom sastavu, nikome više ništa nije bilo jasno.

Ronaldo je taj dvoboj odigrao, ali uopće nije ličio na sebe, a naznake odgovora došle su idućih dana. Navodno je tada nezaustavljivi napadač u snu dobio napad i samo zahvaljujući munjevitoj reakciji cimera Roberta Carlosa, koji mu je izvadio jezik iz grla i spasio mu život. Krenula je lavina različitih priča, ali nijedna još uvijek nije potvrđena. Čini se da će to ostati vječni misterij.

Među teoretičare zavjere svrstali su se čak i čelnici brazilskog saveza koji su naknadno Ronalda podvrgnuli nimalo taktičnom ispitivanju. Je li on inzistirao na tome da igra? Nije li baš on bio zadužen za čuvanje Zidanea nakon kornera?

'Ne znam tko ga je trebao čuvati, ali o kome god da je riječ, nije baš briljirao. Taj dan sam izgubio SP, ali sam dobio vrlo važnu utakmicu u kojoj je na kocki bio život', odgovorila je svojim birokratima napadačka zvijezda.

Roberto Carlos nikada nije želio govoriti o toj večeri, rekao je samo da je Ronaldo bio ukočen tijekom utakmice, jer je bio u strahu za zdravlje i da on to u potpunosti razumije. Otkrio je i da Ronaldo, nakon što je shvatio kakvu je noć prošao, nije mogao prestati plakati.

Pogledajte video OVDJE