Zaobilazi sankcije

Roman Abramovič pronašao novu igračku i to u Španjolskoj; doznaje se koliko je spreman iskeširati za velikana!

12.04.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Ruski oligarh Roman Abramovič, koji je zbog rata u Ukrajini i sankcija prisiljen prodati nogometni klub Chelsea, svoju novu igračku pronašao je u Španjolskoj

Od 2003. godine, kada je ruski milijarder Roman Abramovič preuzeo Chelsea, izgradio je moćan klub koji je osvojio sve što se, ali praktički preko noći bio je prisiljen otići iz kluba koji je aktualni prvak Europe. Razlog je naravno prijateljstvo s Vladimirom Putinom i sankcije koje su mu nametnute.

No, iako se ovih dana pisalo kako Abramovič ne može bez nogometa te kako samo što nije kupio klub u Brazilu te nakon toga u Turskoj, sada se piše kako je blizu kupovine moćnog španjolskog kluba Valencije. Mnogi su ostali iznenađenik da želi uložiti u španjolskog velikana...

Prvi je tu vijest objavio Plaza Deportiva iako je poznato da Roman Abramovič trenutačno, zbog sankcije, ima zabranu ulaska u sve zemlje Europske unije. Ubrzo se vijest proširila društvenim mrežama...

'Vlasnik Valencije pokušao je prodati klub u Londonu za 250 milijuna eura. Ima dvije ponude, onu koju sam dao ja te onu ruskog oligarha iz Chelseaja', otkrio je Miguel Zorio koji je zainteresiran za kupnju Valencije, klub koji stvara velike gubitke.

Uz to je rekao kako klubu svake godine minimalno treba injekcija od 50 milijuna eura što Abramoviču ne bi trebao biti problem. Ako se taj scenarij dogodi nema sumnje kako bi Abramovič uložio i puno više jer očito bez nogometna ne može.

Poznato je kako je Valencia zbog minusa na računu i gubitaka bila prisiljena prodavati svoje najbolje igrače pa je stoga jasno kako je prodaja kluba za trenutačne vlasnike – najbolja opcija.

Ono što je najvažnije klub ostaje u La Ligi jer trenutačno su deveti na ljestvici, a mnogi se slažu kako su mogli biti u borbi za vrh da su uspjeli zadržati najbolje igrače te se pojačali da pozicijama koje su bile problematične.

No, dolaskom novog vlasnika vjerojatno će sve vrlo brzo doći na svoje mjesto, a mnogi u Španjolskoj su skeptični kada je u pitanju Abramovič koji je prema procjeni magazina Forbesa ukupno težak oko 14,5 milijardi dolara.

Usprkos sankcijama i zamrzavanju imovine sigurno će pronaći način kako da vodi klub te kako da od njega napravi – prvake.

  • +3
Liga prvaka: Chelsea - Real Madrid, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL