KAD SU KAMERE SVUDA

Roger Federer potezom s treninga oduševio fanove; kako je samo elegantno 'uštopao' lopticu

24.05.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Nakon 2015. Roger Federer je opet u Roland Garrosu, najuspješniji tenisač svih vremena u lovu je na 21. Grand Slam pa nije čudo što kamere prate svaki njegov korak pa tako i na treningu

Švicarac je zadnji meč u Roland Garrosu odigrao prije četiri godine kada ga je u četvrtfinalu svladao sunarodnjak Stanislas Wawrinka. Sljedeće sezone nije ga bilo zbog ozljede, a 2017. i 2018. odlučio je preskočiti sve turnire na najsporijoj podlozi.

Ove godine se vratio, izazvao veliku pozornost svojom odlukom, a fotografi i kamere pratile su ga i na treningu.

Zahvaljujući tehnološkim blagodatima modernog doba njegovi fanovi tako imaju priliku vidjeti i neke zanimljive poteze dok Federer trenira.

Tako je bivši broj 1 'uhvaćen' kako na briljantan način reketom zaustavlja lopticu koju mu je vratio suparnik s druge strane. Kao da se zalijepila za reket, a Švicarac je tako samo još jednom pokazao da ima nevjerojatan osjećaj.

Podsjećamo, Federer je osvojio 20 Grand Slamova, ali samo jedan na pariškoj zemlji. To se dogodilo još prije deset godina kada je u zadnjem meču turnira svladao Šveđanina Robina Söderlinga. Igrao je još četiri finala (2006-2008., 2011.), ali svaki puta ga je svladao najveći rival tijekom karijere Rafael Nadal.

  • +3
Roger Federer na treningu u Roland Garrosu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia