ŠTO JE PRAVI RAZLOG?

Roger Federer poslije ispadanja iz Dohe povukao drastičan potez; teniski fanovi su s pravom razočarani, ali i zabrinuti

12.03.2021 u 09:23

Bionic
Reading

Roger Federer zaustavljen je u četvrtfinalu turnira u Dohi od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6:3, 1:6, 5:7, a zatim je svojom odlukom razočarao i zabrinuo fanove diljem svijeta

Švicarac se nakon stanke od 14 mjeseci i dva operativna zahvata vratio u akciju, ali je na katarskom truniru kratko trajao. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je teškom mukom svladao Daniela Evansa, da bi već zapeo na sljedećoj prepreci.

Meč je trajao sat i 50 minuta, a spomenimo kako je Basilašvili u turnir ušao s pet poraza zaredom. Razigrao se baš u lošem trenutku za osvajača 20 Grand Slamova i trostrukog pobjednika Dohe.

No tu nije bio kraj lošim vijestima za obožavatelje lika i djela Federera. Švicarac je objavio kako se povlači sa sljedećeg turnira (Dubai, 14. ožujka) i da će se spremati za sezonu na travnatoj podlozi. Opet jedna dulja stanka za jednog od najvećih svih vremena koji će najvjerojatnije preskočiti sve zemljane turnire u travnju i svibnju pa tako i Roland Garros (23. svibnja).

'Bilo je divno vratiti se, uživao sam u svakoj minuti na terenu u Dohi. Velika zahvalnost mojoj ekipi koja mi je pomogla da dođem do tu. Ipak, odlučio sam kako je bolje da se vratim treninzima i zato neću igrati u Dubaiju idućeg tjedna. Poraz u Dohi sam već prebolio, možda nikad lakše', rekao je švicarski tenisač te dodao:

Roger Federer u Dohi Izvor: EPA / Autor: Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN

'Još nisam na 100 posto, mogu to vidjeti i osjetiti. Cilj mi je biti na maksimumu do početka sezone na travi, tada za mene počinje sezona. Možda budem bolje prije turnira na travi, ali to bi bio samo bonus.'

Inače, sezona na travi počinje turnirima u Hertongenboschu i Sttutgartu (7. lipnja), ali nije tajna da je Federerov glavni cilj Wimbledon (28. lipnja) kojeg je osvojio rekordnih osam puta.