još ima motiva

Roger Federer otkrio kad namjerava otići u mirovinu

23.10.2017 u 20:49

Bionic
Reading

Legendarni Švicarac osvojio je sve što se u svijetu profesionalnog tenisa osvojiti moglo. No, Roger Federer (36) ne namjerava stati, o umirovljenju niti ne razmišlja...

Roger Federer (36), Rafa Nadal (31) i Novak Đoković (31) čine možda i najbolji trio u svijetu tenisa, neki su spremni reći kako je ovo najbolja trojka u povijesti... No, Federer je već debelo u veteranskim godinama, 36 mu je na leđima i svi se pitaju do kada će izdržati legendarni FedEx.

Kako sada stvari stoje, čini se da ćemo u njegovom tenisu uživati još nekoliko godina. Naime, Federer je produžio ugovor o obvezatnom sudjelovanju na ATP turniru u rodnom mu Baselu do 2020. godine, pa je sigurno da će do tada i igrati.

'Zar je itko od vas sumnjao da neću izdržati do 2020.?', upitao je nazočne Federer i ne čekajući odgovor nastavio:

'Iskreno, osjećam se sjajno i ne vjerujem ni da ću tada prestati! Spreman sam potpisati i novi ugovor iza 2020. godine.'

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Otac četvero djece i dalje igra u vrhunskoj formi te otkriva recept za uspjeh.

'I dalje uživam u tenisu, to je najvažnije. Nisam se zasitio, drago mi je što sam i dalje na Touru, svaki meč igram s istim žarom, gladan sam novih pobjeda', zaključio je Roger Federer koji na ATP Touru traje već 20 godina.