tijelo pokazuje slabosti

Roger Federer je u nevolji: Prijeti mu razočaravajući kraj sezone!

14.08.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Iako ima priliku u Cincinnatiju preuzeti prvo mjesto na ATP ljestvici, Roger Federer priznaje da ima problema s leđima i pita se ima li smisla uopće nastupiti na turniru, jer mogao bi dovesti u pitanje kompletan kraj sezone...

Federer je ove nedjelje doživio svoj tek treći poraz sezone, protiv mladog Alexandera Zvereva koji ga je u finalu Montreala svladao rezultatom 6-3, 6-4.

  • +10
Roger Federer u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

Izgubiti od mladića kojeg mnogi vide kao budućeg vladara tenisa nije sramota, ali 36-godišnji Roger nije izgledao sjajno u finalu i priznaje da je problem tijelo koje ipak pokazuje svoje slabosti.

'Leđa su mi se ukočila. Dogodilo se to sredinom drugog seta i više ništa nije bilo isto. Sad treba vidjeti kako ću se sljedećih dana osjećati,' kaže Roger Federer koji bi trijumfom u Cincinnatiju ovaj tjedan mogao preuzeti prvo mjesto na ATP ljestvici, no veliko je pitanje hoće li uopće nastupiti.

Naime, US Open koji počinje već za dva tjedna ostaje prioritet za Švicarca, a ako bude forsirao svoje tijelo mogao bi ostati bez nastupa ne samo na posljednjem Grand Slam turniru sezone, već i u završnim mjesecima teniske godine.

To bi bio razočaravajući kraj sezone u kojoj je Federer osvojio Melbourne, Indian Wells, Miami, Halle i Wimbledon te s Nadalom vodi bitku za teniski tron. Nadajmo se da će ipak izdržati i pametno rasporediti snagu...