Nikada ovakva pauza

Roger Federer je napokon otkrio kada se vraća na teren; više od godinu dana je pauzirao i imao dvije operacije na koljenu, a sada najavljuje nove trofeje

03.02.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer će se vratiti natjecanjima u ožujku na turniru u Dohi

Švicarski tenisač Roger Federer će se nakon 13 mjeseca pauziranja i dvije operacije desnog koljena vratiti natjecanjima u ožujku na turniru u Dohi.

'Prvi put imam osjećaj da je moje koljeno spremno za natjecanja', izjavio je u utorak za švicarski radio SFR Federer koji će za šest mjeseci navršiti 40 godina.

U prosincu je Federer izjavama dao naslutiti da nije siguran je li njegova karijera blizu kraja zbog ozljede, a onda je dodatno razočarao sve najavivši da neće nastupiti na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu.

Sada je Švicarac za povratak natjecanjima odabrao turnir ATP 250 u Dohi koji je na rasporedu od 8. do 13. ožujka.

'Bilo je važno, za mene i za moj tim da to bude jedan mali turnir, a ne veliki sa svim stresom koji prati takve turnire', pojasnio je.

Federer nikada nije imao ovako dugu pauzu u karijeri, najdulja je bila šest mjeseci, od srpnja 2016. do siječnja 2017. kada je imao artroskopiju lijevog koljena.

Švicarac, koji je do sada osvojio 20 grand slam naslova kao i njegov veliki rival Španjolac Rafael Nadal, ne vraća se na terene bez ambicija i ne namjerava izbjegavati turnire na zemljanoj podlozi kao što je činio 2017. i 2018.

'Želim još osvajati velike turnire i spreman sam slijediti dugačak i težak put da to ostvarim+, naglasio je Federer, kojem su prioriteti Wimbledon, Olimpijske igre u Tokiju - do sada mu u karijeri nedostaje samo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji - i US Open.

'Ali želim igrati i na zemljanoj podlozi', dodao je.