vijesti iz regije

Robert Prosinečki posve neočekivano postao kandidat za izborničko mjesto reprezentacije koja nastupa na Euru sljedeće godine?

27.12.2020 u 18:26

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas trener, Robert Prosinečki, od kraja studenog je bez posla, nakon prekida suradnje s turskim prvoligašem Denizlisporom. Sredinom prosinca spominjalo ga se kao kandidata za klupu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sada krajem godine, kao potencijalnog izbornika Sjeverne Makedonije

Robert Prosinečki, bivši nogometaš Dinama, Crvene zvezde, ali i španjolskih velikana Barcelone i Real Madrida, te još brojnih drugih klubova, veliko je i zvučno ime, pa nije ni čudo da ga se često provlači po medijima. Ponekad i bez osnove.

No, ovog puta sjetili su ga se u Sjevernoj Makedoniji i dodali kako je upravo 'Veliki Žuti' potencijalni kandidat za nasljednika aktualnog izbornika Igora Angelovskog.

Iako je ovaj 44-godišnji trener osigurao Sjevernoj Makedoniji nastup na Euru sljedećeg ljeta, ugovor kojeg ima sa savezom istječe 31. prosinca ove godine, a novog nije potpisao jer navodno postoje neke nesuglasice i nastavak suradnje je upitan.

Doduše, reagirali su iz NS-a Sjeverne Makedonije i poslali odgovor po tom pitanju.

'Podaci o bilo kojem imenu našeg trenera nisu točni. Potvrđujemo da nismo pregovarali ni s jednim stručnjakom i nećemo pregovarati dok ne čujemo Igora Angelovskog i njegove zahtjeve. Njegov ugovor istječe za nekoliko dana i uskoro ćemo znati hoćemo li postići novi ugovor ili ne. Samo u slučaju da se ne dogovorimo, razgovarat ćemo o mogućnostima za novog trenera,' rekli su za Gol.mk iz kuće makedonskog nogometa, čime su i nagovijestili da bi do promjene ipak moglo doći.

Naravno, prvo treba pričekati rasplet ovih pregovora, a onda i osluškivati vijesti iz Skoplja odnosno hoće li suradnju ponuditi Robertu Prosinečkom, kako su ove nedjelje objavili mediji u Sjevernoj Makedoniji.

Gotovo smo sigurni da bi mu to bio veliki izazov, tim prije što ovu reprezentaciju čeka i nastup na Euru, a kako nam je rekao njezin član, Arijan Ademi, na kojem bi čak mogli i proći skupinu, u kojoj su Austrija, Ukrajina i Nizozemska.

  • +15
Arijan Ademi, Dinamov igrač, proglašen najboljim nogometašem godine u izboru 'Kapetani biraju' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Matej Grgić/tportal.hr