UMAG ZOVE DJEČAKE

Robert Kovač, promotor Juventusova kampa: Sin jedva čeka ljeto!

03.04.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je igrao za europske velikane kao što su Bayer, Bayern ili Juventus, Kovač se u ljeto 2010. kao svježe umirovljeni nogometaš zagrebačkog Dinama posvetio usavršavanju kada je u pitanju trenerski posao

Trenutačno Kovač, koji će 6. travnja proslaviti 40. rođendan, radi kao jedan od pomoćnika izborniku reprezentacije Hrvatske, svome bratu Niki Kovaču, a uz to je i promotor Juventusova međunarodnog nogometnog kampa za dječake od osam do 16 godina koji će se u lipnju i srpnju održati u Umagu.

Umag će i ovog ljeta ugostiti Juventusov međunarodni nogometni kamp namijenjen mladim nogometašima (Juventus Soccer School) koji imaju ambiciju usavršiti svoje nogometno umijeće i učiti od vrhunskih profesionalaca. Dvotjedni Juventusov kamp namijenjen je dječacima od osam do 16 godina, a promotor kampa i ove je godine bivši nogometaš Robert Kovač

Kao uvod u kamp te rođendan koji će uskoro proslaviti Kovač je na poklon od vodećih ljudi Juventusova kampa dobio potpisani dres Andree Pirla

'Velika je čast biti promotor ovog kampa. Bio sam prošle godine u Umagu, a jedan od polaznika bio je i moj sin koji je uživao u treninzima. Baš mi je neki dan rekao kako jedva čeka novi kamp. Uživio sam se uvjerio kako se svi treneri koji rade u kampu trude i klinci su od njih dosta toga naučili', kazao je Robert Kovač dodavši:


'Moram reći kako su uvjeti smještaja izvanredni, bio sam tamo i s mladom reprezentacijom. Dječaci imaju sve što mogu poželjeti na raspolaganju. Zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam promotor ovog kampa.'

'Treninzi su, uz čeličnu volju i predanost, od presudne važnosti za napredak i razvoj u nogometu, posebice kad je riječ o mladim sportašima. Koncept treninga, visoki standardi i angažman oko svakog polaznika kampa, Juventus Soccer Schools svrstavaju u sam vrh nogometnih škola na svijetu', kazao je Kovač, bivši nogometaš Juventusa koji je bio poznat kao jedan od najmarljivijih na treninzima.

Dodajmo još kako je na novinskoj konferenciji, na kojoj su nas detaljno upoznali s kampom bila predstavljena i lopta s kojom će dječaci trenirati u Umagu uz napomenu kako je otvoren natječaj za ime lopte. Osim promotora Roberta Kovača s prednostima ovog kampa upoznali su nas: Marco Isnardi, Juventus Soccer School Manager, zatim Davide Fornaca, Juventus Soccer Schools Head Coach Coordinator te domaćini u Umagu Sanda Bravar, direktorica Turističke zajednice Grada Umaga i Lidija Poštić, marketing manager Melia hotels International.


'S velikom se radošću i ove godine vraćamo u Umag. Uvjeti za rad, tereni i smještaj bili su na visokoj razini i u potpunosti odgovaraju našim standardima. Nadam se da ćemo se i ovog ljeta družiti s velikim brojem mladih nogometaša te da ćemo im uspjeti prenijeti Juventusove vrijednosti, kvalitetu i način rada', istaknuo je Marco Isnardi, Juventusov menadžer nogometne škole.

Prema riječima gostiju iz Torina, Umag su izabrali zbog idealne klime, vrhunskog smještaja za dječake te sjajno uređenih terena s pravom travom. Ponosno ističu kako Juventus po cijelom svijetu danas ima oko 100 kampova s više od 10.000 polaznika, a ponosni su kako jako puno energije i kapaciteta ulažu u rad s djecom kada su u pitanju edukacija, motoričke i psihofizičke sposobnosti te ponašanje na terenu u izvan njega.

Davide Fornaca, kao koordinator trenera kampova, obrazložio je program i strukturu kampa te što mladi nogometaši ove godine mogu očekivati od sudjelovanja u Juventusovoj nogometnoj školi.

Predstavljanje u Zagrebu - Juventus Soccer School


'Treninzi Juventus Soccer Schoola prilagođeni su dobi, razini i vještinama koje mladi sportaši već imaju. Iako se trenira u grupama, svakome se pristupa i pojedinačno, a to je jedini način da svatko svoje vlastite sposobnosti dovede do maksimuma, a sve prema detaljno razrađenoj Juventusovoj metodi', naglašava Fornaca.

Cijena jednog tjedna kampa kreće se od 320 do 620 eura, zavisi od paketa za koji se odluče. Termini su: 1. kamp od 29. 6. do 5. 7. i drugi od 6. 7. do 12. 7. 2014.

Kampovi će se održavati u odmaralištu Stella Maris na novouređenim nogometnim terenima.

'Iako je Umag već poznat kao baza nogometaša koji dolaze na pripreme tijekom cijele godine, i u ovoj godini intenzivno nastavljamo s aktivnostima i projektima koji pozicioniraju Umag kao prepoznatljivu nogometnu destinaciju u Hrvatskoj, ali i regiji. Kvaliteta rada, resursi i kontinuirana ulaganja u infrastrukturu, naše su komparativne prednosti, stoga smo izuzetno ponosni što nam je Juventus još jednom ukazao povjerenje', izjavila je Sanda Bravar, direktorica Turističke zajednice Grada Umaga.

Organizatori posebno naglašavaju kako svaki sudionik kampa dobiva na poklon sportsku opremu za trening tvrtke Nike s logom dvostrukog Prvaka Europe Juventusa. Za više informacija posjetite www.istraturist.com ili na broj telefona 052 700 700.