SUPERSPORT HNL

Rijeka želi na vrh tablice, Dinamo prvu pobjedu protiv Gorice; evo gdje gledati utakmice

04.02.2024 u 09:00

Bionic
Reading

S današnje dvije utakmice, zaključit će se 21. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Obje utakmice imaju veliki značaj, posebice za domaćine, Rijeku i Dinamo, te će biti zanimljivo gledati kako će se Sopićeva, odnosno Jakirovićeva momčad nositi s pritiskom

Nakon dvije Hajdukove utakmice bez pobjede, Rijeka je u prilici samostalno zasjesti na vrh tablice, dok se Dinamo može primaknuti na samo dva boda zaostatka. No, oba kluba moraju prvo skočiti, pa tek onda reći hop. A neće im biti jednostavno. Jer Rijeci u goste dolazi Istra 1961, u 'derbbyju della Učka', dok Dinamo dočekuje Goricu, protiv koje ove sezone još ne zna za pobjedu.

RIJEKA - ISTRA 1961 (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Rijeka je već odigrala dvije utakmice u nastavku sezone, te u obje preokretima stigla do pobjede. Što je dokaz karaktera igrača koje trener Željko Sopić ima na raspolaganju. U međuvremenu, na Rujevicu je stigao i iskusni napadač Mirko Marić, pa je jasno da će pune tribine Rijekina stadiona očekivati novu pobjedu. Pobjedu koja bi mogla Rijeku samostalno gurnuti na vrh tablice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Vraćamo se na Rujevicu, vidim da će sigurno biti pun stadion. Vjerujemo da će igrači dati maksimum pred ovom divnom publikom. Imamo određenih problema s ozljedama, s obzirom na dvije gostujuće utakmice koje su uzele svoj danak. Istra je momčad koja gdje god gostuje igra svoj nogomet. Oni gaje španjolski stil nogometa. Mi znamo da ih moramo napasti pa ćemo vidjeti. Moramo pokazati gard pobjednika', rekao je u najavi utakmice Rijekin trener Željko Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka i Istra odigrali su dvije utakmice ove sezone. Nakon poraza 6:0 na Rujevici, Istra je na svom stadionu s Rijekom odigrala 1:1. Dakle, pokazala je da se može nositi sa suparnikom kod kojeg su se pojavile šampionske ambicije.

'Teška utakmica je pred nama. Mislim da ekipa Rijeke već slavi tri boda, s obzirom na to da su favoriti i smatraju da će biti lagana utakmica uz odličnu atmosferu na stadionu. Na nama je da pokažemo najbolji mogući scenarij, pokažemo osobnosti i pokušamo pobijediti. Znamo da će biti teško, ali idemo bez ikakvog straha po bodove. Svi igrači su spremni za utakmicu, osim Salim Fago Lawala koji ima ozljedu i Darwin Matheusa, koji je izvan kadra zbog bolesti. Vraća se i Ante Erceg, znamo da je igrač koji može napraviti veliku razliku u ekipi, trebamo ga spremnog i u najboljem momentu, njega kao i ostale igrače. Ekipa Rijeke ima visoko samopouzdanje, posebno nakon odigrane utakmice s Hajdukom, u dobrom su momentu, a naša strategija je dobra obrana, kompaktna igra i posjed lopte. Trebamo pokazati kakvu osobnost imamo, sada više nego ikada', izjavio je trener pulske momčadi David Catala.

  • +17
NK Istra 1961 - NK Dinamo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO - GORICA (17.15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon 'mršavih' 0:0 u 3. kolu SuperSport HNL-a, dvoboj 12. kola, između Gorice i Dinama, prošao je još lošije po Modre. Tada je na Dinamovoj klupi već sjedio Jakirović, a njegova je momčad izgubila 2:1.

'U dobroj atmosferi čekamo utakmicu protiv Gorice, svjesni smo situacije, ovaj tjedan smo iskoristili kako bismo još popravili neke stvari u našoj igri, ono što smo u analizi vidjeli da nam nedostaje. Dečki su dobro trenirali i spremni dočekujemo utakmicu. Najviše se bavimo s našim problemima, smatram da tu imamo dosta prostora kako bismo mogli poboljšati našu igru. Dolazi nam suparnik koji je u zadnje vrijeme za nas tvrd orah, teško se osvajaju bodovi protiv njih. To je momčad koju ove sezone još nismo pobijedili i sigurno ćemo imati i dodatni motiv, bit ćemo maksimalno spremni za utakmicu i moramo učiniti sve da osvojimo tri boda', rekao je Dinamov trener Jakirović u najavi utakmice, te izrazio zadovoljstvo igrom Sučića u Puli, ali i povratkom Mišića u kadar.

'Momčad je dobro reagirala u Puli s obzirom na stanje kakvo je bilo prije te utakmice i s obzirom na sve što se događalo. Svjesni smo i mi da je to bila siromašna predstava u smislu kreiranja šansi i kombinatorike, teren nije omogućavao da bude puno drukčije, ali bitno je da smo pokazali pravu reakciju i da smo uspjeli u onome po što smo došli, a to su tri boda. Sigurno je da nam povratak Mišića pruža još jednu opciju u veznom redu, odlučit ćemo se za najboljih 11 u ovom trenutku'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je u posljednjih pet utakmica osvojila samo jedan bod, te se u momčad polako uvukla nervoza. Zato se Dinko Jeličić ne zanosi pobjedom iz zadnjeg sraza s Modrima, jer ona je stigla još u listopadu prošle godine.

'Nama je u ovom trenutku svaki suparnik najteži jer moramo probiti barijeru i prekinuti loš niz. Da je bilo tko drugi s druge strane, isto bi bilo, ne možemo razmišljati o rivalu već o sebi, a bio Dinamo u krizi ili ne, koncentracija kvalitete u njegovom igračkom kadru i dalje je prisutna. Na nama je da pokušamo iskoristiti neke njihove slabosti', jasan je Jeličić.