Pozo i novi izazov

Rijeka se pojačala igračem koji je počeo u Real Madridu, a kao klinca kupio ga je Manchester City. Čim je stigao na Rujevicu poslao je poruku Armadi

10.02.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Mladi 21-godišnji španjolski nogometaš Iker Pozo, koji je prošao mlađe uzraste Real Madrida od kuda je rano - kao 12-godinjak - otišao u akademiju Manchester Cityja, novi je igrač HNK Rijeka

Poprilično je odjeknuo novi transferu u HT Prvoj ligi jer nakon što su se pojačali Hajduk i Osijek sada se dodatno pojačao i nogometni klub iz Rijeke. Na Rujevicu je stigao Iker Pozo koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a stigao je iz redova engleskog giganta Manchester Cityja gdje je igrao u drugoj momčadi, a u karijeri je igrao i u mlađim uzrastima Real Madrida. Prošlu sezonu Pozo je igrao za nizozmeskog drugoligaša FC Eindhoven gdje je upisao 29 nastupa.

Po povratku na Etihad u U-23 momčad nije se previše naigrao i sreću je odlučio potražiti u Rijeci, a dolazak na Rujevicu - kako je i sam rekao - za njega je novi izazov.

'Dojmovi su jako dobri, bio sam u gradu, obišao sam kamp i stadion i sve mi se ovdje sviđa. Igrao sam u drugoj nizozemskoj ligi i želio sam se okušati u novoj sredini i ovo je izazov i stuba više za mene.Želio sam probati nešto novo i pomoći svojim igrama', kazao je Pozo po dolasku na Rujevicu.

Na pitanje tko mu je najdržai igrač rekao je - David Silva, Španjolac koji je godinama igrao za Manchester City u kojem je ostavio dubok trag.

Za kraj je imao i poruku za sve navijače Rijeke:

'Došao sam ovdje dati svoj maksimum i nadam se da ćemo osvojiti puno trofeja', rekao je Pozo.

Rijeka je trenutačno treća na ljestvici HT Prve lige s 43 boda koliko ima i Osijek na drugoj poziciji. U vodstvu je Dinamo sa 46 bodova, dok je Hajduk četvrti sa 41 bodom.

  • +12
Rijeka - Lokomotiva, 22. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL