'VRATIT ĆU SE!'

Rijeka prodala Damira Kreilacha u Union Berlin

27.05.2013 u 16:53

Bionic
Reading

Damir Kreilach će u novoj sezoni dres Rijeke zamijeniti onim Uniona iz Berlina. Nakon šest seniorskih sezona na Kantridi tijekom kojih je upisao 143 nastupa uz 19 golova (i bez ijednog isključenja) odlazi na 'usavršavanje' u Njemačku uz poruku najdražim navijačima - Vratit ću se!

O svom odlasku u nove pobjede Damir je rekao:

'Igrač sam HNK Rijeke od malih nogu, Rijeka je moj dom. Znao sam da će jednog dana doći vrijeme da krenem dalje. Teško mi je što napuštam Kantridu ali idem u Njemačku gdje sam uvijek želio nastaviti igrati. Igranje u Njemačkoj je veliki izazov i oduvijek je bio moj san. Dugo poznajem Roberta Punčeca, bivšeg igrača Varteksa koji za Union Berlin igra od 2012. godine, te mi je puno pričao o klubu i njihovom načinu rada. To je samo učvrstilo moju odluku te se jako veselim zaigrati u drugoj Bundesligi. Zahvaljujem svima u mom klubu koji mi je sve dao – HNK Rijeci, mojim suigračima, stručnom stožeru, svim trenerima Škole nogometa koji su sudjelovali u mom nogometnom odrastanju, kao i vjernoj Armadi, vjerujem da ću se jednog dana vratiti,' kaže Kreilach za klupsku stranicu koja renosi i riječi trenera Union Berlina, Uwea Neuhausa.

'Intenzivno smo radili na dovođenju zadnjeg veznog igrača i u ranoj smo fazi obratili pozornost na Damira Kreilacha. Za tu smo poziciju tražili kreativnog i borbenog igrača koji može usmjeriti momčad na terenu. Damir je pokazao sve te karakteristike i tijekom nekoliko utakmica na kojima smo ga pratili uživo nametno se kao naš izbor broj jedan. Iznimno sam zadovoljan što smo uspjeli realizirati ovaj transfer.'

Kreilach je u Rijeci igrao veznjaka, stopera, a bio je i najbolji klupski strijelac prošle sezone


Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić o odlasku Damira je rekao:

'Za svakog igrača u Hrvatskom nogometu dođe trenutak kada je za njegov razvoj bolje da se okuša u stranom klubu. Od srca mu želimo da se u nastavku karijere profesionalno razvije, kako bi se jednog dana u Rijeku vratio kao igrač obogaćen za jedno inozemno iskustvo.'

Damir Kreilach je rođen u Vukovaru, a sa šest godina je počeo trenirati nogomet u NK Opatiji. Na poziv Borisa Pučića, 2000. godine počeo je igrati u mlađim uzrasnim kategorijama HNK Rijeke, da bi 2008. godine debitirao u seniorskom sastavu. Zadnjih je godina postao nezamjenjiv član Rijekine prve postave igrajući najčešće na poziciji zadnjeg veznog igrača. U upravo završenoj sezoni Kreilach je odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova. Svojim boravkom na Kantridi Damir je ostavio dubok trag, osvojivši naša srca svojim veselim duhom, nasmijanim licem, požrtvovnošću i ostavljanjem srca na terenu. Sigurno je da će nam nedostajati ali HNK Rijeka mu od sveg srca želi puno uspjeha u nastavku karijere,' završava nk-rijeka.hr tekst o nekadašnjem kapetanu i igraču koji je obilježio posljednju klupsku eru.