NOVI IZAZOV

Rijeka ostala bez igrača iz šampionske generacije: Tužan sam što odlazim, ali ovo je nogomet i profesionalizam

03.08.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Rijeka je ostala bez još jednog igrača iz šampionske generacije, klub je napustio austrijski napadač Alexander Gorgon (31) koji će karijeru nastaviti u poljskom Pogonu Szczecinu

Austrijanac je stigao u Rijeku u ljeto 2016. i odmah ispisao povijest kvarnerskog prvoligaša, jer je osvojio prvi dvostruku krunu – prvenstvo i Kup (2017.). Nakon toga je pehar za pobjednika Kupa uzeo još u dva navrata 2019. i 2020. te napušta klub kao jedana od njegovih najtrofejnijih nogometaša U dresu Rijeke upisao je 127 nastupa i zabio 42 gola.

'Velike emocije, tako da ne mogu reći da sam sad jako sretan, jer smo obitelj i ja tu proveli četiri godine te sam se jako povezao s klubom i navijačima. Tužan sam što idem, ali ovo je ipak nogomet i profesionalizam. Siguran sam da ćemo se opet vidjeti', rekao je Gorgon.

'Svaki trofej koji smo osvojili mi je drag, ali u prvoj godini osvojili smo duplu krunu. Upoznao sam puno dragih ljudi, prijateljstva koja će ostati zauvijek, samo sam ovdje doživio lijepe stvari', rekao je Austrijanac na odlasku.

Što očekuje u Poljskoj?

'Što brže se adaptirati na novu momčad i dobre rezultate u prvenstvu. Čeka me puno rada, ali se veselim novom izazovu.'

  • +16
Rijeka je pobjednik Kupa 2020. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX