ZOVU GA SUSJEDI

Rijeka bi se mogla naći u velikom problemu; Jakirovića žele za izbornika

28.06.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Aktualni trener Rijeke, Sergej Jakirović, koji je preporodio momčad s Rujevice u drugom dijelu prošle sezone, jedan je od kandidata za izborničku funkciju u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Očajni rezultati Zmajeva natjerali su čelnike BiH saveza da Faruku Hadžibegiću uruče otkaz. I jasno, sada se traži novi izbornik.

A jedan od kandidata kojeg se spominje u medijima jest i Sergej Jakirović, koji je prije dolaska u Rijeku radio odičan posao i na klupi Zrinjskog iz Mostara. S toga bi ga mnogi rado vidjeli i na klupi nacionalne momčadi.

A kako prenose portali, Jakirović je u razgovoru za Novu BH otrkio kako ga zanima posao izbornika BiH.

'Nije me nitko kontaktirao. Kao i uvijek pojavljuju se razna imena. Prije tri godine sam bio na razgovoru u Savezu, a onda sam preuzeo Zrinjski… Ako bih dobio poziv, rekao bih da me zanima, s tim da je to malo komplicirano jer sam 1. prosinca preuzeo Rijeku i imam ugovor do kraja sezone 2025. Trebalo bi se tu puno stvari poklopiti da bi otišao iz Rijeke. Hipotetski pričam, normalno da čovjeka zanima, da možeš nešto napraviti. Već ranije sam govorio da je to vrh trenerskog posla', rekao je Sergej Jakirović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Svi su udarili na izbornika, ali nema skidanja odgovornosti s igrača. Ako igrači igraju u vrhunskim klubovima, onda u čemu je problem da se to ne pokazuje u reprezentaciji? To je meni upitnik i nikad mi neće biti jasno. Može ti se ne sviđati izbornik, stožer, ali kada izađeš na teren moraš dati maksimum', objasnio je Jakirović.

Naravno, već se trener Rijeke u svojoj izjavi distancirao od mogućnosti raskida ugovora s Rijekom. Ali, opet...