SPLET OKOLNOSTI

Rezultat susreta Australija - Mađarska hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji širom otovrio vrata četvrtfinala, evo što je dovoljno...

27.11.2021 u 19:34

Bionic
Reading

Australska teniska reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Mađarske sa 2:1 u dvoboju 2. kola skupine D završnog turnira Davis Cupa, čime je hrvatskoj reprezentaciji širom otvorila vrata četvrtfinala

Naime, hrvatskoj reprezentaciji je sada za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale dovoljna i pobjeda u samo jednom od tri meča u nedjeljnom dvoboju s Mađarima, koji će započeti u 10 sati.

Subotnji meč je odlično počeo za Mađare, jer je njihov drugi igrač Zsombor Piros (282. na ATP ljestvici) sa 4:6, 6:4, 6:3 nadigrao Johna Millmana (ATP - 72.). Australce je u igru za pobjedu vratio Alex De Minaur koji je sa 7:5, 2:6, 7:6 (2) svladao Martona Fucsovicsa nakon tri sata i pet minuta igre.

Ukupnu pobjedu Australcima donijeli su Alex Bolt i John Peers koji su u igri parova svladali Fabiana Marozsana i Zsombora Pirosa sa 6:3, 6:7 (11), 6:3.

Unatoč pobjedi Australci više ne mogu biti prvi u skupini, a do drugog mjesta mogu uz pobjedu Hrvatske protiv Mađarske. Mađari do prvog mjesta mogu samo maksimalnom 3:0 pobjedom nad Hrvatskom, dok bi u slučaju rezultata 2:1 za Mađare, Hrvatska zbog većeg broja pojedinačnih pobjeda (4:2) imala prednost u odnosu na preostale dvije reprezentacije (Mađarska 3:3, Australija 2:4).