OPREZ

Respekt prema Poljacima; rukometaši bez bahatih izjava

27.01.2015 u 13:32

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši na Svjetskom prvenstvu se pripremaju za utakmicu četvrtfinala s Poljskom (srijeda, 16.30 sati)

U utorak je bilo druženje s igračima i stručnim stožerom. Atmosfera u hrvatskom taboru je dobra, iako se osjeća pozitivna nervoza uoči susreta koji može donjeti puno toga. Polufinale bi značilo nastavak kontinuiteta odličnih rezultata, a nešto više za sad nećemo niti spominjati.

Poljake odlično poznaje Manuel Štrlek jedan od trojice hrvatskih igrača, koji brani boje poljskog Kielcea.

'Zajedno su već od 16. prosinca prošle godine, što je deset dana duže nego ostale reprezentacije i to im je plus. Pokazali su jako dobru igru u teškoj grupi i mislim da ćemo trebati odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da ih izbacimo', rekao je Štrlek za Media servis.

Čvrsta, granitna 6-0 obrana, dalekometna artiljerija u rukama braće Jurecki i Bijeleckog, a na golu fantastični Šmal. Koji je onda recept?

'Mislim da bi recept trebao biti kao i uvijek. Dobra obrana, polukontra i kontra i onda što više lakih golova.'

Važno će biti i da Mirko Alilović zaustavi što više šuteva koji će uglavnom dolaziti s distance. Poljaci su mu dosad bili redovne mušterije.

'Dobro, igra cijela momčad, bile su i Čupićeve mušterije koji ih uvijek zatrpa. Nek to bude sutra ili Čupić, Duvnjak ili bilo tko drugi, ovo je momčadski sport. Bilo tko da ima dobar dan samo da prođemo u polufinale', kazao je Alilović.


Bit će to definitivno drugačija utakmica od one s Brazilom.

'Sigurno, Poljaci igraju klasični europski rukomet. Igraju 6-0 obranu, a ne ganjanje po terenu kao što to rade Brazilci. Nitko u Europi ne igra takav rukomet i nitko nije na to navikao i imali smo velikih problema. Ali pobjeda se gleda, mi idemo u četvrtfinale i to je najbitnije,' završio je hrvatski vratar.

Poljaci su pobjedu protiv Švedske proslavili prilično euforično. Što o njima misli Domagoj Duvnjak.

'Oni su relativno imali loše rezultate u grupi, bili su blizu pobjeda i sigurno da im pobjeda protiv Švedske puno znači. Bit će motivirani da nas pobjede, ali i mi smo motivirani i više nego oni, želimo taj prolaz i nijanse će odlučivati. I to doslovno, jer velikih nepoznanica kad su Hrvatska i Poljska u pitanju nema', pričao je Duvnjak.

'Nema tu nikakvih tajni s Poljacima, igrali smo stvarno dosta puta. Imaju odlične vanjske pucače i stvarno su dobro posložili tu 6-0 obranu. Neće biti lako, ali ponavljam da trebamo biti koncentrirani na našu igru', poručio je hrvatski srednji vanjski.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori izjavio je da je Poljska neugodan protivnik koji taktički igra vrlo zrelo te da 'kauboje' čeka 60 minuta teške borbe u četvrtfinalu SP-a.

'Poljska je vrlo neugodan protivnik s odličnom 6-0 obranom i sjajnim golmanom Szmalom. Te priče kako su oni spori, ne drže vodu, jer oni taktički igraju vrlo zrelo, što su i pokazali u osmini finala protiv Šveđana. Imaju strašne šutere, Bieleckog i Michala Jureckog, odlične pivote, neugodnog Bartosza Jureckog, te Syprzaka koji je visok 208 cm. Mislim da nas čeka 60 minuta teške borbe, ali tako je bilo svaki puta protiv Poljaka', rekao je je u utorak Vori.