KUMOVALI (I) IGRAČI

Repeša ipak prekrižio neodgovornog Andersona

18.05.2009 u 18:09

Bionic
Reading

Cibonin Amerikanac Alan Anderson ipak neće biti prvi stranac u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji. Dilemu je razriješio izbornik Repeša, koji se neodgovornom Amerikancu zahvalio na zanimanju

Iako se izborniku Jasminu Repeši obećao javiti tijekom subote ili nedjelje, Cibonin Amerikanac Alan Andreson, koji je među 'vukovima' tek nekoliko mjeseci, nije to napravio.

'Ne znam što je kome rekao, ali on se trebao javiti Repeši, a nije. On je taj koji je trebao zatražiti državljanstvo. Što se Saveza tiče, ta je priča završena, iako je moglo bit i drugačije da je čovjek zatražio državljanstvo', rekao je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Ni izbornik Jasmin Repeša, kojem se Amerikanac sam ponudio, a izbornik ga zbog deficita igrača takvog kalibra prihvatio, na kraju je također digao ruke od tamnoputog igrača.

'Ne postoji opći konsenzus oko nastupa stranaca za reprezentaciju. Vijest da bi Alan Anderson mogao nastupiti za Hrvatsku nije dobro prihvaćena u javnosti, medijima, a ni među igračima. Stoga sam odlučio staviti točku na i, te završiti čitav slučaj', kazao je Repeša, dodavši da je tom odlukom donio mir u kuću. Vjerojatno ga je pogodila i drskost igrača koji mu se uopće nije javljao.