CIBONA U GROTLU VIŠNJIKA

Repeša i igrači žele u Zadru završiti posao: Neće biti lako!

17.05.2012 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon što je u prvoj polufinalnoj utakmici Cibona pregazila Zadar s uvjerljivih 29 koševa razlike, u petak u 20 sati će u krcatoj dvorani Kreše Ćosića loviti drugu pobjedu u seriji i prolaz dalje

Trener Cibone Jasmin Repeša zabrinutog je lica stigao na presicu uoči odlaska momčadi u Zadar. Kako i ne bi bio zabrinut kada je u prvoj utakmici, nevjerojatnim spletom okolnosti, ostao bez dva vrlo važna igrača, Antwaina Barboura (prepona) i Andrije Žižića (gležanj).

'Imamo 1:0 vodstvo u seriji i odlazimo u Zadar odlučni da završimo posao i plasiramo se u finale. Znamo da će biti teško jer je poznato kakva je atmosfera kad se igra u Zadru, a uz to smo nakon dugo vremena ostali bez dva igrača u rotaciji i sada imamo kraću klupu', rekao je Repeša i podsjetio na prvu utakmicu kada je Cibona u prvom poluvremenu primila samo 17 koševa, da bi u drugom dijelu primila čak 40.

'Moramo bolje kontrolirati defanzivni skok i manje gubiti lopte u tranziciji. Moramo svaki dan imati sve veću disciplinu u igri, a tu pogotovo mislim na napad', dodao je Repeša, usput pohvalivši dvoranu Kreše Ćosića u kojoj je nedavno vodio svoju prvu trenersku utakmicu u karijeri.

'Prekrasna dvorana i čestitam svima koji su sudjelovali u njenoj izgradnji. Jazine su bile nešto posebno, dvorana koja ima dušu, ali Zadrani mogu biti ponosni što imaju ljepoticu kao što je Krešina dvorana', kazao je Repeša.

Amerikanac s BiH putovnicom Zack Wright odlično je raspoložen došao na presicu.
'Trener je sve rekao. Moramo biti koncentrirani i završiti seriju u Zadru kako bismo se što bolje odmorili i pripremili za finale. Dosta će nam nedostajati dva igrača u rotaciji, ali što se može. Vjeru nam daje dobra igra u prvoj utakmici', rekao je Wright.

Njegov suigrač Damjan Rudež kratko je dodao:
'Sigurno je da nam neće biti lako jer je Zadar borbena momčad koja ostavlja srce na parketu. Želja nam je završiti seriju i spremni smo za to.'