KATASTROFA U MONZI

Renault se ispričao Red Bullu zbog kvara na bolidu

10.09.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Po prvi puta od Južne Koreje 2010. godine Red Bull nije osvojio niti bod na jednoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1

Renault, koji opskrbljuje motorima F1 momčad Red Bulla, uputio je službenu ispriku nakon što zbog kvarova bolida niti Sebastian Vettel niti Mark Webber nisu uspjeli završiti utrku u Monzi.

Po prvi puta od Južne Koreje 2010. godine Red Bull nije osvojio niti bod na jednoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1. Dvostruki i aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel morao je odustati zbog kvara na alternatoru, a isti problem ga je koštao u lipnju na utrci u Valenciji.

'Dan ranije promijenili smo alternator na Sebastianovu bolidu, ali nažalost na utrci se ponovio kvar. Još istražujemo što se dogodilo, a sve što znamo do sada je da se dio alternatora pregrijavao i isključivao protok energije. Ovim putem se ispričavamo Red Bullu jer je ovo značajno naštetilo našem plasmanu u Svjetskom prvenstvu. Nemamo druge opcije nego da razriješimo problem prije Singapura', stoji u priopćenju francuskog proizvođača.

Vettel koji trenutno drži 4. mjesto u ukupnom poretku s 39 bodova manje od vodećeg Fernanda Alonsa shvatio je da ima ozbiljan problem kada su mu iz boksa javili da smjesta zaustavi i ugasi bolid kako bi sačuvao motor.

Direktor momčadi Christian Horner drži da su ova dva odustajanja iznimno 'skupa' premda je Red Bull i dalje vodeći u poretku konstruktora s 29 bodova više od McLarena.

'Ovo je vrlo razočaravajuće ali moramo zajedno s Renaultom shvatiti o čemu se radi kako se to više ne bi ponavljalo. Sebastian nije ništa kriv, trudio se voziti što bolje, ali nas je na kraju koštala naša slabost', rekao je Horner.