SERIE A

Remi Milana i Juventusa uz nevjerojatne sudačke greške

26.02.2012 u 07:58

Bionic
Reading

U velikom derbiju talijanske Serije A, ogledu dvije prvoplasirane momčadi i jedinih preostalih realnih kandidata za naslov, nogometaši Milana i Juventusa su na San Siru remizirali 1-1

Milan je time zadržao bod prednosti na vrhu, no Juventus ima utakmicu manje. U ovom milanskom ogledu treba reći da za preostala dva boda više može žaliti domaća momčad. U prvom dijelu, nakon vodstva 1-0, zabili su još jedan regularan pogodak kojeg glavni sudac Tagliavento nije priznao. Tada je Muntari glavom iz blizine pucao i lopta je, možda i cijeli metar, prešla vratarsku liniju. No, Juveov vratar Buffon je istina naglim pokretom izvukao loptu, možda i prevario suca, te je na semaforu ostalo 1-0.

Milan je inače poveo golom Nocerina u 15. minuti kada je ovaj iz daljine opalio, a lopta se na putu prema mreži odbila od jednog obrambenog igrača Juventusa i prevarila Buffona

Juventus je tražio izjednačenje, ali nije imao osobito izglednih prilika. U 73. minuti Matriju je poništen pogodak zbog zaleđa, a usporena snimka je pokazala da je bio u liniji. No, u 83. minuti je Pepe zavrnuo loptu s desne strane, a s tri-četiri metra ju je pokupio Matri i topovski zakucao u mrežu za konačnih 1-1.

I druga subotnja utakmica 25. kola Serije A je završila bez pobjednika. Genoa i Parma su odigrali 2-2 s tim da je oba pogotka domaćin zabio u zadnjih trinaest minuta. Oba je potpisao Palacios (14 pogodaka, četvrti ligaški strijelac).

Recimo da je u samoj završnici Vidal iz Juventusa dobio crveni karton.

Italija 1. liga, 25. kolo
Milan 1 1 Juventus
Strijelci
1:0 A. Nocerino (15') 1:1 A. Matri (83')
Sastavi
C. Abbiati
Thiaguinho
P. Mexes
L. Antonini
I. Abate
M. Van Bommel
U. Emanuelson (72' M. Ambrosini)
S. Muntari
A. Nocerino
Robinho
A. Pato (45' S. El Shaarawy)
G. Buffon
L. Bonucci
G. Chiellini
A. Barzagli
C. Marchisio
A. Vidal
A. Pirlo
M. Estigarribia (50' S. Pepe)
S. Lichtsteiner
M. Borriello (54' M. Vučinić)
F. Quagliarella (69' A. Matri)
Žuti kartoni
Thiaguinho 36'
P. Mexes 80'
S. Muntari 81'
A. Barzagli 41'
A. Matri 83'
S. Pepe 90'
Crveni kartoni
A. Vidal 89'