STIGLE NADOGRADNJE

Red Bull u Montrealu s najjačim motorom dosad?

04.06.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Francuski Renault poručio kako je kaskanje za konkurencijom gotovo te će na Velikoj nagradi Kanade svojim momčadima ponuditi motore s velikim nadogradnjama...

Red Bull, Toro Rosso, Lotus i Caterham ove sezone dobivaju motore iz francuske tvornice, koji su se pokazali slabijima od Mercedesovih u uvodnim utrka, a bilo je i dosta tehničkih problema na njima. Ipak, naporan rad Renaulta trebao bi konačno doći na naplatu u Montrealu ovaj vikend, a momčadi će konačno znati gdje su u odnosu na konkurenciju.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Na početku sezone rekli smo kako će proces oporavka trajati do Velike nagrade Kanade. Na posljednje četiri utrke imali smo nekoliko nadogradnji i taj proces ćemo završiti u Montrealu, gdje ćemo konačno moći vidjeti gdje se nalazimo u odnosu na konkurenciju,' kaže Renaultov F1 šef Remi Taffin i dodaje:

'Imamo nekoliko novih dijelova koji će debitirati ovdje, napravljenih da bismo dobili veću pouzdanost. Kao i u prethodnim utrkama, imamo poboljšanja na softveru da bi povećali vozne sposobnosti i potrošnju energije. Također smo istražili razloge kvarova iz Monaka i poduzeli mjere da se više ne ponove.'

Montreal će biti veliki izazov za motore s dva duga ravna dijela i malim mogućnostima za pohranjivanje energije. No, u Renaultu su optimisti i vjeruju da će se bolje nositi s Mercedesom nego u Barceloni.

'Iako je konkurencija snažna, idemo u Montreal kao optimisti i učinit ćemo sve što možemo da pobijedimo. Realno moramo biti skromni, ali ovo će biti odličan test gdje se nalazimo nakon teškog zimskog testiranja te koliko nam je još rada potrebno,' zaključio je Taffin.


Velika nagrada Monaka, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1h49:27.661
2. Hamilton (Mercedes) +9.200
3. Ricciardo (Red Bull) +9.600
4. Alonso (Ferrari) +32.400
5. Hülkenberg (Force India) +103.600
6. Button (McLaren) +1 krug
7. Massa (Williams) +1 krug
8. Grosjean (Lotus) +1 krug
9. Bianchi (Marussia) +1 krug
10. Magnussen (McLaren) +1 krug...

Ukupan redoslijed vozača:

1. Rosberg 122 boda
2. Hamilton 118
3. Alonso 61
4. Ricciardo 54
5. Hülkenberg 47

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 240 bodova
2. Red Bull 99
3. Ferrari 78
4. Force India 67
5. McLaren 52

Sve sažetke pogledajte ovdje