RICCIARDO NEMA SREĆE

Red Bull u Monte Carlu poklonio pobjedu Hamiltonu!

29.05.2016 u 18:07

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je svoju drugu pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Monaka, u iznimno uzbudljivoj utrci koja je startana po kiši....

Aktualni prvak Formule 1 konačno je stigao do svog prvog ovosezonskog trijumfa, tek u šestoj utrci sezone. Lewis Hamilton tijekom utrke koja je startana na kiši, a završena po suhom uspio se probiti pokraj Nice Rosberga i Daniela Ricciarda i svima pokazati da je još uvijek glavni favorit za osvajanje naslova.

Britanskom 31-godišnjem vozaču na putu do pobjede puno su pomogli u boksu Red Bulla. Naime, Ricciardo je bio taj koji je odjurio na startu i imao komotnu prednost, no Hamilton je taktički odigrao bolje i ušao u boks jednom manje. Svejedno je Australac trebao biti na čelu poretka nakon prelaska na gume za suho, ali su u ekipi zabrljali pri promjeni i dočekali su ga nepripremljeni. Izgubljene su ključne sekunde i Hamilton se probio u vodstvo. Iako je Ricciardo bio brži, nije uspio prestići na tijesnoj uličnoj stazi i morao se zadovoljiti drugim mjestom.


Na pobjedničkom postolju odličnom vožnjom našao se i Sergio Perez u Force Indiji, koji je uspio nadmudriti Sebastiana Vettela kroz bokseve i zatim odličnim tempom zadržati poziciju. Iza Vettela na četvrtom mjestu impresivan uspjeh u sporom McLarenu ostvario je Fernando Alonso koji je iza svojih leđa uspio zadržati čitav niz pilota i završiti peti. Nico Rosberg proživio je katastrofalnu utrku i na kraju završio na sedmom, daleko od timskog kolege koji ga je ovaj put deklasirao, a još ga je i Hülkenberg prešao u posljednjim metrima u borbi za šesto mjesto.

Bodove su još osvojili Sainz, Button i Massa, a pobjednik utrke u Španjolskoj Max Verstappen zabio se u ogradu i na kvalifikacijama i na utrci u Monaku te tako ostao bez bodova.U ukupnom poretku Rosberg i dalje vodi, ali Hamilton je smanjio svoj zaostatak na 24 boda. Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Kanadi.