pravi sprinter

Rebić najbrži nogometaš Bundeslige: Samo se jedan s njim može mjeriti...

23.04.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Ante Rebić sa svojom brzinom 35,10 km/h ove sezone dijeli prvo mjesto među najbržim sprinterima u Bundesligi, zajedno s Marokancem Achrafom Hakimijem...

Hrvatski 25-godišnji napadač oduševljava već godinama svojom brzinom u sprintu i bio je jedan od najbržih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovih dana pojavila se informacija da je Kylian Mbappe trčao u sprintu nevjerojatnih 38 km/h protiv Monaca pa je njemački Sport 1 odlučio otkriti koji su nogometaši bili najbrži u Bundesligi ove sezone.

Iako nije uspio nadmašiti strašnog Mbappea, Ante Rebić na prvom je mjestu s brzinom 35,10 km/h u sprintu, a jednako brz bio je i Achraf Hakimi, mladi 20-godišnji Marokanac koji je u Borussiju Dortmund došao na posudbu iz Real Madrida.

Veću brzinu od 35 km/h postigli su još Jerome Roussillon iz Wolfsburga (35,07 km/h), kao i Kai Havertz iz Bayera (35,02 km/h).

Zanimljivo, jedino je Rebić u tom društvu napadač, dok su Hakimi i Roussillon defanzivci, a Havertz djeluje u sredini terena.

Dakle, naš Ante najveća je prijetnja njemačkim obranama kada dobije prazan prostor za dugi trk, a nakon još jedne sjajne sezone u dresu Eintrachta, zasigurno će biti zanimljiv mnogim bogatim klubovima sljedećeg ljeta...