ANTE IDE MEĐU 'VIOLE'

Rebić otputovao u Italiju, u srijedu potpisuje za Fiorentinu

27.08.2013 u 18:10

Bionic
Reading

Prema pisanju talijanskih medija, Ante Rebić novi je nogometaš Fiorentine. Preostaje mu još samo obaviti liječnički pregled, koji bi trebao biti formalnost...


Rebić je privatnim avionom odletio za Firenzu, gdje bi nakon obavljenih formalnosti od sljedećeg tjedna trebao nastaviti karijeru.

Sky Sport Italia piše da će transfer biti riješen u srijedu, kada se očekuje finalizacija dugih pregovora, kao i obavljanje liječničkih pregleda napadača Splita koji je nedavno debitirao i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, i to pogotkom protiv Lihtenštajna.

Posljednjih su se dana pojačali pregovori između Splita i Fiorentine, a spomenuti izvor navodi od ranije poznate činjenice. Fiorentina bi trebala platiti odštetu od 4.5 milijuna eura (makar neki talijanski izvori spominju i odštetu između pet i šest milijuna eura). Očekuje se, pak, da će 19-godišnji Imoćanin Rebić potpisati četverogodišnji ugovor po kojem bi imao godišnju plaću od 600.000 eura.

Inače, dosta toga ovisi i o prodaji srpskog igrača Adema Ljajića. Navodno su se Fiorentina i Roma dogovorili za 12 milijuna eura odštete, a dogodi li se taj posao ubrzo, onda je dolazak Rebića 'gotova stvar'.

Internet-portali vjerni Fiorentini pišu tijekom utorka kako je klub dobio 'novog Mandžukića', a podsjetimo da se o Rebiću prije nekoliko dana očitovao i trener Fiorentine Vincenzo Montella

'Gledao sam Rebića. Stvarno je jak napadač i nema sumnje da će u budućnosti postati pravi. Ima podlogu za sjajnu karijeru', rekao je Montella.

Nogometni znalci snažnog Rebića, koji će biti adut Igora Štimca u Beogradu 6. rujna kada Hrvatska igra protiv Srbije, često znaju usporediti s legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem.

Neime, Rebić nevjerojatno podsjeća na Bokšića zbog ubrzanja hitrosti i te snalaženja na malom prostoru. Ponekad se čini kako je Rebić, slično kao i Bokšić u svoje vrijeme (igrao je za Lazio i Juventus), jednako brz s loptom i bez nje. Nema sumnje kako će Rebić, ako zaigra u Fiorentini, vrlo brzo dokazati kako je jedan od najboljih mladih napadača Europe.