NOVI IZAZOV

Rebić objasnio zašto je iz sjajnog kluba prešao u očajni

16.01.2016 u 09:30

Bionic
Reading

Ante Rebić u proljetnom dijelu Serie A umjesto za Fiorentinu nastup će u dresu posljednjeplasirane Verone, ali nema straha od pozicije u kojoj se nalazi njegov novi klub...

Hrvatski 22-godišnj napadač nije se naigrao niti u Fiorentini niti u Leipzigu, u posljednje tri sezone otkad je napustio Split i odlučio se za novi zaokret. Krasan gol protiv Frosignonea nije uspio uvjeriti trenera Sousu da mu poveća minutažu pa ove zime napušta 'viole' i karijeru će nastaviti na posudbi u Hellas Veroni.

Riječ je o najslabijoj momčadi talijanske Serie A, s čak 11 bodova zaostatka za 17. mjestom koje jamči opstanak u ligi. Mnogi su već otpisali Veronu, ali Rebić ovdje vidi svoju priliku za daljnji napredak u karijeri.

'Imam 22 godine i tri sezone izvan moje domovine. Iskustvo mi je omogućilo da rastem u nogometnom smislu i nadam se da će se to ovdje nastaviti. Fizički se osjećam dobro i čovjek sam koji nema straha, ne bojim se situacije na ljestvici,' izjavio je Ante Rebić za Corriere dello Sport te potvrdio da se veseli radu s iskusnim trenerom Luigijem Delnerijem:

'Sastali smo se u četvrtak i ostavio je dobar dojam na mene, on je trener s mnogo iskustva na leđima i vjerujem da mogu mnogo naučiti od njega.'

'Odlučio sam doći ovdje i pomoći. Znam da neće biti lako, ali u ovih šest mjeseci dat ću sve što imam. Vjerujem da ova momčad može više, da do sad Verona nije izvukla maksimum iz svojih mogućnosti. Vjerujem da možemo u drugom dijelu prvenstva završiti na višoj poziciji,' zaključio je povremeni hrvatski reprezentativac koji bi dobrim igrama u slabašnom klubu mogao privući interes izbornika Čačića uoči Eura.