LUDNICA MADRIŽANA

Realu bod protiv Villarreala, Barca na 'samo' minus šest

22.03.2012 u 00:52

Bionic
Reading

U dva posljednja kola prednost Real Madrida na vrhu ljestvice Primere u odnosu na Barcelonu se istopila sa deset na šest bodova. U ovom, 29. kolu, Real je odigrao na Madrigalu kod Villarreala 1-1

Tijekom prošlog vikenda Real je vodio protiv Malage 1-0 do 92. minute, ali tada im je sjajan pogodak iz slobodnog udarca postigao Santi Cazorla. Ovom prilikom su vodili 1-0 do 83. minute, ali su u tom trenutku primili opet gol iz slobodnjaka. Strijelac za Villarreal je bio prekaljeni Marcos Senna, ali pritom je vratar Reala Iker Casillas pogriješio oko svega. Krivo je postavio živi zid, sam je krivo stajao, potom samo na stotinku krenuo u krivu stranu i bilo je - kasno. Lopta je odsjela u mrežu.

Nakon toga je krenula oluja prosvjeda od strane Reala. Jose Mourinho je dobio crveni karton jer je ironično pljeskao na dosuđeni slobodni udarac iz kojeg je postignut pogodak. Odmah nakon toga je Sergio Ramos dobio drugi žuti odnosno crveni zbog grubog starta, pa je izravni crveni pokupio Mesut Özil i odjednom se Real našao ne s primljenim golom u mreži, već i sa dva isključena igrača.

Do kraja je bilo nemoguće za Real da postigne novi pogodak, makar su imali inicijativu čak i sa dva igrača manje.

Prvi je pogodak postignut u 62. minuti, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Bio je to njegov jubilarni 100. prvenstveni gol u dresu Reala. Za to mu je trebala 91 utakmica i po tome je postao rekorder u dresu "kraljevskoga kluba". Prije njega je Mađar Ferenc Puskas do 100. gola morao odigrati 105 utakmica.

Inače, u pitanju je bila sjajna akcija Portugalca i Özila. Dupli pas je Nijemac odigrao petom, Ronaldo se stuštio prema domaćem vrataru, malo ga zaobišao i zabio za tadašnjih 1-0.

Prije tog prvog pogotka su golovi mogli pasti s obje strane, makar je Real ipak bio nešto konkretniji. No, domaćin može odaslati pritužbe i za nedosuđeni jedanaesterac na Nilmaru.

U svakom slučaju, na kraju se sve pretvorilo u prilično nervoznu utakmicu koja je okončana sa 12 žutih i tri crvena kartona.