kakav vizionar

Realov predsjednik u najgorem trenutku povukao najbolji potez, a sve će zaokružiti dovođenjem tri vrhunska igrača

09.11.2021 u 09:49

Bionic
Reading

Madridski Real, koji je proglašen najboljim nogometnim klubom 20. stoljeća, a i u 21. stoljeću osvaja brojne trofeje, te je postao najuspješniji klub po broju osvojenih naslova europskog prvaka, sprema se za novi uzlet.

Madridski Real ovog ljeta bio je izuzetno racionalan, kada je u pitanju kupovina igrača. Jer osim što je klub, baš poput svih španjolskih, bio u financijskom škripcu zbog problema naplate TV prava, Real je krenuo i u veliko obnavljanje stadiona.

Prije nekoliko mjeseci među Kraljeve stigli su 'samo' Eduardo Camavinga (za 31 milijun eura), te David Alaba, bez odštete. Naravno, bilo je i povratnika s posudbi, ali bio je to još jedan prijelazni rok bez brojnih, zvjezdanih pojačanja.

Međutim, već sada se najavljuje ljetni prijelazni rok, a koji bi mogao zvučati senzacionalno.

Jer predsjednik Reala Florentino Perez s novim će stadionom, vrlo brzo namaknuti, prema nekim predviđanjima 800 milijuna eura, koliko je Real inkasirao prije pandemije, odnosno prije selidbe na manji stadion Alfredo Di Stefano u sklopu trening kampa u Valdebebasu.

Iako nitko nije mogao znati kako će se pandemija razviti, čini se da je Perezov tajming za uređivanjem stadiona bio pun pogodak, jer tribine bi ionako morale biti prazne, a taj je period Real iskoristio za potpunu rekonstrukciju stadiona, te će sada ubirati pozamašan novac.

Shodno tome, očekuje se da Real Madrid ulagati u momčad, a spominju se tri imena koja bi donijela novu dimenziju Kraljevima. Riječ je o Kylianu Mbappéu, Erlingu Haalandu i Paulu Pogbi.

Zanimljiva je činjenica da će određenu sumu Perez morati izdvojiti samo za Norvežanina, jer francuski dvojac na Santiago Bernabeu bi, poput Alabe, trebao stići besplatno.

Naravno, ovaj nogometni trio očito je želja igranja na kultnom stadionu, i nema sumnje da će Real opet postati mega-momčad.

Pitamo se samo što će biti s našim Lukom Modrićem, koji je u rujnu napunio 36 godina i odrađuje posljednju godinu ugovora.