debakl 'kraljeva'

Real u Zidaneovoj eri još nikad nije doživio ovako nešto, a nakon šokantnog ispadanja iz kupa nije se previše uzrujao

07.02.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Madridski Real doživio je veliku neugodnost, ispavši u četvrtfinalu Kupa kralja od Real Sociedada nakon poraza 3:4 na svom stadionu

Gosti su u prvom poluvremenu poveli preko Norvežanina Odegaarda (22), koji je svojevremeno bio i Realov projekt, da bi u desetak minuta drugog poluvremena Isak (54, 56) s dva gola u kratkom razdoblju povisio na 3:0 i činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno.

Ipak, Marcelo (59) je vrlo brzo smanjio na 1:3, ali deset minuta kasnije Mikel Merino (69) vratio prednost Sociedada na tri razlike.

U samoj završnici Madriđani su pogocima Rodryga (81) i Nacha (90+3) zaprijetili, ali nisu imali vremena za potpuni preokret.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za madridski sastav.

'Ovo je nogomet. S vremena na vrijeme stvari ne idu svojim putem. Bili smo u teškoj situaciji, trudili smo se do kraja i reakcija je bila dobra. Čak i dok smo gubili 1:4, vjerovali smo u preokret', rekao je nakon utakmice Zinedine Zidane.

'Čestitam protivniku. Tako je. Morate prihvatiti poraz. Borili smo se do kraja, ali napravili smo greške u obrani i nismo igrali dobro u prvom poluvremenu. Da, tužan sam, ali jednom kad izgubite, gotovo je. Moramo se sjetiti da je sezona duga. U nedjelju je nova utakmica i sada se moramo usredotočiti na nju'.

  • +5
Kup kralja, četvrtfinale, Real Madrid - Real Sociedad, 2020. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Zidaneu je ovo prva utakmica na klupi Reala u kojoj je njegova momčad primila četiri gola.

'Primiti četiri gola, i to još na svome stadionu, jako je teško. Ali sada ništa ne mogu promijeniti. Moramo nastaviti s onim što radimo. Znali smo da ćemo imati teške trenutke tijekom sezone i ovaj je protivnik zaslužio pobjedu. Gubitak boli, ali prihvaćamo ga'.

Jedino koga je Zidane pohvalio, bili su navijači.

'Bili su spektakularni. Bili su uz nas, podržavali su igrače. Vjerovali su da možemo učiniti preokret. Zahvaljujemo im. Bilo je komplicirano jer nikad nismo primili toliko golova, a sada smo ih primili četiri. Dogodilo se nešto, ali to ćemo ispraviti i analizirati što nam se dogodilo', zaključio je Zidane.

Naravno, Zidane još uvijek ima razloga za zadovoljstvo, jer njegova je momčad prva na tablici, a uskoro ih čeka i okršaj u osmini finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a u koji ulaze s jednakim izgledima kao i 'građani' Pepa Guardiole. No, s obzirom da je iz Kupa kralja ispala i Barcelona, sada će žal zbog ovog neuspjeha biti još i veća.