POHLEPNI PORTUGALAC

Real popustio, Cristianu Ronaldu još više novca

20.06.2009 u 12:17

Bionic
Reading

Nakon što je Manchester United prodao Cristiana Ronalda za 94 milijuna eura, ostalo je još samo da se oko detalja ugovora dogovore igrač i kupac, madridski Real. Prema engleskim novinarima, došlo je do konačnog sporazuma

Real je dugo pregovarao s Manchesterom da im prepusti Cristiana Ronalda i to je masno platio. No jednako teške pregovore u 'kraljevskom klubu ' su imali i sa svojom novom zvijezdom. Naime, Portugalac je prvo zahtijevao najveću plaću i dobio ju je. Prema informacijama s kojima raspolažu engleski i španjolski novinari, oko milijun eura mjesečno, s time da će svake godine imati povećanje od 25 posto.

No pregovori su zapeli oko prava da Real iskorištava ime igrača u marketinške svrhe, odnosno problem je bio u raspodjeli sponzorskog novca. U Realu većina igrača s klubom dijeli prihode od prava na korištenje svojeg imena 50-50, a Portugalac je i tu želio biti na prvom mjestu pa je tražio 60 posto.

Po svemu sudeći, agent Ronalda Jorge Mendes je bio uspješniji te je Real bio opet prisiljen popustiti financijskim zahtjevima bivšeg igrača Manchester Uniteda.