PAO JE DOGOVOR

Real Madrid ima novog trenera; je li ovo iznenađenje za Modrića, Kovačića i navijače 'kraljevskog kluba'?

12.06.2018 u 17:19

Bionic
Reading

Real Madrid je pronašao novog trenera nakon što je klupu iznenada napustio Zinedine Zidane, a to je španjolski izbornik Julen Lopetegui koji funkciju preuzima nakon svjetskog prvenstva

Gotova je potraga za novim stručnjakom Reala kojeg je neočekivano napustio Zidane nakon što je s 'kraljevima' osvojio tri Lige prvaka u nizu. Kao mogući nasljednici spominjala su se brojna imena, a na kraju su se na Santiago Bernabeu odlučili za Julen Lopeteguija, aktualnog izbornika ‘furije’.

Španjolac će tako nakon SP-a u Rusiji napustiti klupu reprezentacije i preuzeti aktualnog europskog prvaka.

Real i Lopetegui su potpisali ugovor na tri godine, a zanimljivo je da će se u prvom kolu na World Cupu susresti Španjolska te Portugal (petak) za koji igra najveća Realova zvijezda Cristiano Ronaldo koji najvjerojatnije odlazi iz Madrida zbog nezadovoljstva s ponuđenim novim ugovorom.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Ovaj 51-godišnji stručnjak u karijeri je vodio španjolske nacionalne vrste U-17, U-19, U-20, U -21, klubove Rayo Vallecano i Porto, a bio je i trener B momčadi Real Madrida.

Od kada je u ljeto 2016. preuzeo klupu A reprezentacije, Španjolci nisu izgubili u 20 utakmica. Ostvarili su 14 pobjeda uz šest neodlučenih ishoda.