transfer da, ali ne ove godine

Real ima novac za megatransfer, ali Zidane je odlučio slagati momčad po svojim željama

08.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Madridski Real na kraju ove, jedne od najskromnijih sezona posljednjih godina kreće u rekonstrukciju momčadi

Zinedine Zidane treći je trener koji je ove sezone sjeo na klupu 'kraljeva', ali ni pod njegovim vodstvom Real nije zaigrao ništa lepršavije nego dok su u klubu bili Julen Lopetegui i Santiago Solari.

Naravno, najveći problem 'kraljeva' bio je taj što nisu uspjeli nadomjestiti Cristiana Ronalda. Bez obzira na to što se ove sezone raspucao Karim Benzema, njegov 21 gol ipak nije bio dovoljan.

Sada su u Realu ipak odlučili uložiti puno više, a Zidaneu su na raspolaganje dali čak 350 milijuna eura.

  • +6
Liga prvaka: Napoli-PSG Izvor: Pixsell / Autor: /XINHUA/PIXSELL

I tim novcem Zidane bi uistinu mogao kupiti koga god hoće. Između ostalih, Kyliana Mbappea, 20-godišnjeg francuskog napadača koji trenutno nosi dres PSG-a. Njegova je cijena 280 milijuna eura, a Zidane bi ga vrlo rado imao u svojoj momčadi.

Međutim, kako prenose francuski mediji, Zidane i Real odustali su od kupovine, barem u ovom prijelaznom roku, jer ako potroše 280 milijuna na Mbappea, pitanje je koga bi mogli dovesti za preostalih 70-ak milijuna. A zna se da na popisu želja imaju još barem pet, šest igrača.

Osim toga, Real navodno ne želi narušiti odnose s katarskim gazdama PSG-a te će još jednu sezonu ostaviti Mbappea u glavnom francuskom gradu. 20-godišnji francuski napadač ionako ima ugovor do 2022. godine te će Real uoči posljednje godine ugovora pokušati srušiti mu cijenu.

Mbappe je u 27 nastupa (op.a., od 35 kola) u francuskom prvenstvu zabio čak 30 golova, što znači da ima prosjek viši od jednog gola po utakmici.

  • +12
Francuski nogometaš Kylian Mbappe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia