nije još gotovo!

Real, Barcelona i Juventus ne odustaju od Superlige; UEFA im prijeti drastičnim kaznama, ali velikani uzvraćaju udarac

08.05.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Real Madrid, Barcelona i Juventus, klubovi koji se i dalje drže projekta nogometne Superlige, osudili su Uefu zbog nepodnošljivog pritiska kojeg vrši na njih da se odreknu tog natjecanja...

Velika trojka europskog nogometa našla se u ozbiljnim problemima nakon što su odbili ponudu da se vrate 'pod zastavu' Uefe. Real Madrid, Barcelona i Juventus ne odustaju od pokretanja europske Superlige, a sve bi moglo završiti drastičnim kaznama koje im priprema UEFA!

Prema nekim informacijama, Real, Juve i Barca lako bi mogli biti izbačen iz svih europskih klupskih natjecanja u sljedeće dvije sezone, a spasiti ih može samo odluka o istupanju iz Superlige. Realno, bio bi to nenadoknadiv udarac jer bi preko noći ostali bez stotina milijuna eura koje zarađuju igrajući u Ligi prvaka...

No, UEFA je spremna riskirati i izbaciti velikane iz natjecanja, lako je moguće da će im baš oni poslužiti kao primjer za sve druge klubove. Da im ni slučajno više ne bi palo na pamet da se odmetnu.

U petak je devet klubova koji su istupili iz Superlige prihvatilo kaznu Uefe. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool i Tottenham, Atletico Madrid, Inter i Milan tako će u sljedećoj sezoni ostati bez pet posto od ukupne zarade koju ostvare u Uefinim natjecanjima, a potpisali su i 'Deklaraciju odanosti' prema kojoj riskiraju kaznu od 100 milijuna eura ako se ponovno odluče na bilo što slično Superligi ili 50 milijuna eura ako prekrše bilo koje druge obveze prema Uefi. Uz sve to će svi zajedno uplatiti i 15 milijuna eura nekoj dobrotvornoj organizaciji.

  • +15
Chelsea - Real Madrid, polufinale Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Neil Hall

Real, Barca i Juventus odbili su 'ruku pomirenja' koju je pružila Uefa, neće se predati samo tako. Za njih Superliga nije propala stvar, odlučili su uzvratiti udarac i nastaviti borbu.

'Osnivači Superlige i dalje pate, na njih se vrši pritisak i prijeti im se. Takvo ponašanje je nepodnošljivo kad je u pitanju vladavina zakona, a neki sudovi već su naložili Fifi i Uefi da se suzdrže od takvog ponašanja i to kad se još očekuju sudski postupci', priopćili su Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji su odbili dogovor s Uefom.

  • +11
Atalanta - Juventus 1:0 Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Kako će sve ovo završiti? Hm, budite realni i pokušajte zamisliti Ligu prvaka bez Reala, Barce i Juventusa... UEFA je pokazala koliko je jaka, ali ovo definitivno nije završena priča jer ne bi se Real, Barca i Juve bahatili ovako bez razloga. Previše je novca u igri, nitko neće riskirati gubitak stotina milijuna eura - ni klubovi, ni UEFA.