TKO JE VJEROVAO?

Razbijen borilački mit o Stevenu Seagalu

Bionic
Reading

Steven Seagal je mnogim MMA fanovima postao predmet sprdnje od onoga trenutka kada je natuknuo javnosti da je on naučio Andersona Silvu prednji udarac nogom kojim je nokautiran Vitor Belfort.

Te su riječi ljudima bile dovoljne i paljba je krenula, i više nije pomagala činjenica da je Seagal naknadno objasnio da se radi o učenju sitnih modifikacija u kicku, a ne kompletnom udarcu.

Andersonu Silvi, koji sada intenzivnije radi na učenju engleskog jezika, postavljeno je pitanje o Seagalu bezbroj puta, a ovoga je puta njegov odgovor bio najkonkretniji.

Svi smo vidjeli video materijal u kojem Seagal šampionu pokazuje pojedine trikove iz aikida, i dobivao se u trenucima dojam da ga Silva smatra svojim učiteljem, no ne trebamo ništa od toga pobrkati s pravim treningom.


'Steven Seagal je dobar čovjek. Nije trener, ne trenira me, no dobar je čovjek. Samo dobra osoba, to je to. Trenirao sam prednji udarac nogom dugo godina, treniram borilačke vještine odavno. Steven Seagal mi je pokazao mali pokret, no nije me naučio potezu. Radim naporno na tom kicku dugo vremena.'

Ali, hej, neka kaže tko što hoće, pojavom Seagala je krenula front-kick manija - od Machide, do Brownea. Slučajnost? Ma kakvi...

Seagal voli demonstrirati borilačke poteze